Akateeminen lukuvuosi on startattu käyntiin! Eilen uusilla mursuilla eli ensimmäisen vuoden opiskelijoilla Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa oli jännät paikat, kun he aloittivat kauppatieteelliset opintonsa ensimmäisillä luennoilla. Onneksi maanantai sujui hienosti, koska luennoilla näkyi jo niin paljon tuttuja naamoja ja tiimit ryhmätöille muodostuivat kuin luonnostaan vieruskavereiden kesken – olihan koko viime viikko käytetty tehokkaasti verkostoitumiseen.

Kauppiksella otetaan uudet opiskelijat lämpimästi vastaan. Mursut aloittavat viikko ennen koulun alkua orientaatioviikolla, joka on täynnä ohjelmaa aamusta iltaan maanantaista perjantaihin. Pitkän hakukierroksen läpäisseet vapaaehtoiset tutorit paimentavat ryhmiään ja auttavat yliopisto-opintojen alkuun. Oli hienoa olla jälleen mukana orientaatioviikolla tutorin asemassa ja nähdä niin paljon viime keväältä tuttuja valmennuskurssilaisia Kauppiksen käytävillä. :) Orientaatioviikon ohjelmaan kuuluu mm. koulun tiloihin, opintojen rakenteeseen, henkilökuntaan, opiskelijayhdistykseen, ylioppilaskuntaan, näiden toimintaan, opiskelijaelämään sekä ennen kaikkea kanssaopiskelijoihin tutustumista.

Tänä lukuvuonna mursujen orientaatioviikko oli uudistunut radikaalisti. Jokavuotisten orientaatioluentojen, tutustumiskierrosten, messujen ja bileiden ohella uudet opiskelijat pääsivät heti ensimmäisellä viikolla kosketuksiin liike-elämän kanssa. Rovion kanssa yhteistyössä toteutetun pienimuotoisen introkurssin myötä mursujen ensimmäiset opintopisteet koostuivat Rovion yritystoiminnan eri osa-alueisiin tutustumisesta. Opiskelijat selvittivät esimerkiksi miten yritys rahoittaa toimintaansa.

Yritysyhteistyöhön panostaminen on seurausta Kauppiksen opiskelijoiden toiveista käytännönläheisemmistä opinnoista. Toiveisiin on vastattu myös tarjoamalla mahdollisuutta sisällyttää valinnainen työharjoittelu opintoihin tästä lukuvuodesta alkaen. Ruotsinkielisellä naapurillamme Hankenilla työharjoittelun (ulkomailla) on voinut valita opintojen osaksi jo pitkään. Työharjoittelu saattaa antaa opiskelijoille mahdollisuuden parempiin työkokemuksiin ja niin sanottuihin oman alan työpaikkoihin.

Sekä yritysyhteistyö että työharjoittelu ovat uusia lisäyksiä tutkintorakenneuudistuksen tuloksena. Nämä molemmat heijastavat hyvin tutkintouudistuksen tavoitteita tuoden entistä enemmän vapaavalintaisia ja käytännönläheisempiä opintoja sisällytettäväksi omaan tutkintoon. (Vapaavalintaiset kurssit ovat muuten asia, jota kansainväliset opiskelijat koulussamme jaksavat yhtenään ihmetellä.) Valintojen mahdollistaminen antaa tilaisuuden opiskelijoille keskittyä rajatumpiin ja erikoistuneempiin kokonaisuuksiin, jotka kiinnostavat heitä henkilökohtaisesti. Erikoistuminen taas antaa mahdollisuuden erottua kauppatieteilijöiden valtavasta massasta.

Tervetuloa ja onnea kaikille uusille kyltereille!

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää