Katso alta uusi vuoden 2015 pyrkijöille suunnattu infovideo. Videolla Valmennuskeskuksen kurssipäällikkö Tero Laiho antaa johdatuksen kauppatieteisiin ja kertoo oleellisimmat asiat vuoden 2015 pääsykokeeseen valmistautumisesta.

Kauppatieteiden valintakoe on vuonna 2015 3.kesäkuuta. Mikäli tulee valintakokeen perusteella valituksi ja saa opinto-oikeuden, on oikeutettu opiskelemaan ylempään korkeakoulututkintoon saakka eli hankkimaan maisterin tutkinnon. Opintonsa menestyksekkäästi loppuun saakka suorittaneista tulee siis kauppatieteiden maistereita eli ekonomeja. Yliopistomaailmassa puhutaan myös ns. välitutkinnosta eli alemmasta korkeakoulututkinnosta. Kandidaatin tutkinnon saavuttaakseen pitää noin opintojen puolessa välissä suorittaa kandidaatin tutkielma. Maisterin tutkintoon vaaditaan minimissään 300 opintopistettä. Näitä opintopisteitä kerätään kurssisuorituksilla. Yksi opintopiste vastaa noin 27 työtuntia ja 60 opintopistettä noin vuoden työskentelyä. Maisteriopintojen jälkeen voi vielä halutessaan suorittaa jatkotutkintona lisensiaatin tai tohtorin tutkinnon.

Kauppatieteitä opiskelemaan haetaan yhteisvalinnan kautta. Yhteisvalinnassa on mahdollisuus hakea opiskelemaan yhteensä kuuteen eri yliopistoon. Kaikkiin kouluihin on samat valintakoevaatimukset ja sama valintakoe. Yhteisvalintaa varten sinun pitää päättää mikä on sinulle ensisijainen hakukohde, mikä toissijainen kohde jne. Huomaathan, että Hanken ja Åbo Akademi eivät kuulu yhteisvalinnan piiriin. Aalto-yliopiston International Business-kandidaatin ohjelmaan Mikkelin kampukselle haetaan myös erikseen.

Yhteisvalinnan valintamenettely

Lukiolaisen on mahdollista päästä yliopistoon opiskelemaan kahdella tavalla:

  • Yhteispistevalinta (Yo-kirjoitukset ja valintakoe)
  • Valintakoe

Molemmissa hakutavoissa on omat kiintiönsä. Yhteispistevalinnassa pisteet jakautuvat seuraavasti: sekä yo-todistuksen että valintakokeen perusteella voi saada enintään 40 valintapistettä. Näiden lisäksi on mahdollista saada pisteitä esim. yliopiston ensisijaisesta valinnasta. Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnasta löytyy kattavasti tietoa osoitteesta kauppatieteet.fi.

Valintakoevaatimukset 2015

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa valintakoekirjoja on kolme. Näiden lisäksi yksi osuus valintakokeesta keskittyy talousmatematiikkaan. Talousmatematiikkaa varten ei olla nimetty erikseen valintakoekirjaa, vaan osuus perustuu lukion lyhyen matematiikan 'talousmatematiikka'-nimiseen opintojaksoon. (13:28)

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää