Jos tänä vuonna halajat kauppakorkeaan, täältä löydät vinkit avuksesi kevään aikana! Näin vuodenvaihteen jälkeen on hyvä suunnata ajatukset loppukevääseen. Yhteishaku maalis-huhtikuussa on vielä edessä, mutta nyt on aika keskittyä siihen kevään tärkeimpään päämäärään; pääsykokeeseen ja kauppatieteelliseen pääsyyn. Toivottavasti kaikki ovat jo ilmoittautuneet valmennuskursseille, sillä ennen kurssin alkua kannattaisi lueskella pääsykoekirjat kerran läpi.

Kannustan hankkimaan pääsykoekirjat viimeistään nyt, vaikka usealla teistä on varmasti vielä ylioppilaskirjoitukset edessä. Itse myös selailin pääsykoekirjat läpi ennen valmennuskurssin alkua ja suosittelen! Tosin ylioppilaskirjoitusten ja pääsykoekirjojen kanssa painiminen samaan aikaan on varsinaista säätämistä, joten ensimmäistä lukukierrosta ei pidä ottaa liian vakavasti; pelkkä lueskelu ja silmäily riittävät. Niinpä kaikki asiat eivät selvinneetkään ensimmäisellä lukukerralla, mutta olin kuitenkin kurssilla jo hieman perillä siitä, mitä kirjat sisältävät. Tämä auttoi etenkin ensimmäiseen harjoituspääsykokeeseen valmistautumisessa.

Lisäksi pääsykoekirjojen selailu antoi motivaatiota jo ennen kurssin alkua; kirjojen asiat kiinnostivat ja tajusin olevani hakemassa oikeaan paikkaan. Pääsykoekirjathan ovat samat kuin viimevuonna, matikkaa lukuun ottamatta. Vielä ei kuitenkaan tarvitse ottaa mitään stressiä, vaikka ei kirjoja ehtisikään aloittaa ennen valmennuskurssia.

Motivaation ylläpitämiseksi varasin alkuvuodesta itselleni etelänmatkan heti pääsykokeen jälkeiselle viikolle. Se auttoi jaksamaan keväällä, kun oli jotakin, mitä odottaa. Lisäksi pieni reissu pääsykokeen jälkeen tekee ihan hyvää, kun saa ajatukset välillä muualle omien pisteiden miettimisestä. Ulkomaanmatkan jälkeen palasinkin rentoutuneena takaisin odottamaan tuloksia.

Kannattaa ottaa jo tässä vaiheessa se asenne, että hoitaa homman kotiin tänä vuonna ja kunnolla. Parin kuukauden tiukka opiskeluputki ei tunnu missään enää siinä vaiheessa, kun saa hyväksymiskirjeen postissa!

Tsemppiä kaikille kevään koitoksiin ja muistakaahan aloittaa lukeminen ajoissa!! :)

Sari

Moikka, olen 21-vuotias kolmannen vuoden laskentatoimen kauppisopiskelija Helsingistä. Ylioppilaaksi kirjoitin 2013 keväänä Pohjois-Haagan yhteiskoulusta, mutta pääsykoekevät on vielä hyvin muistissa. Päätin hakea Valmennuskeskukseen tutoriksi, jotta voisin jakaa tietoani näistä asioista teille muillekin!

Blogissa ajattelin kertoa ainakin omasta pääsykoehakemisestani ylä- ja alamäkineen sekä mahdollisesti myös kauppiksessa opiskelusta ja mursuvuoden riennoista. Kirjoittelen myös vaihto-opiskelustani Australiassa, mikä tuo vähän vaihtelua tavallisiin blogiteksteihin.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää