• Kauppatiede
  • Jana Jakimtchouk

Osa pyrkijöistä on jo aloittanut kevään luku-urakan ja ajattelin kirjoittaa kauppiksessa opiskelun ”top 5 highlights”, jotka ovat jääneet hyvinä muistoina syksystä välikevennykseksi tänne blogiin. Ensinnäkin pakko myöntää, että opiskelujen alku uudessa koulussa jännitti tosi paljon. Tiesin, että tulen tapaamaan paljon uusia ihmisiä, jotka ovat eri kaupungeista, eri kuvioista, he ovat eri ikäisiä ja kiinnostuksen kohteet ovat kaikilla ihan erilaisia. Se oli minulle uusi asia, koska olen opiskellut aina urheilukouluissa ja kaikkia on yhdistänyt ainakin rakkaus urheiluun. Nyt kuitenkin menin avoimin mielin uuteen kouluun ja odotin innolla kaikkea tulevaa.

Mursujaiset

Mursujaisista oli puhuttu ensimmäisestä päivästä lähtien – 24H JUHLIMISPUTKI täynnä ohjelmaa, mikä toimii samalla ”kasteena” mursuille eli ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Päivä (aamu :D) alkoi klo 6.00 Kampin Narikkatorilla, missä katsottiin screeniltä videotervehdys mursuille ja meille toivotettii tsemppiä päivään. Kaikki eivät nimittäin siitä selviä! En saa paljastaa kaikkea päivän ohjelmaa, mutta aamupalaan sisältyi esimerkiksi viinashotti, mikä vähän paljastaa päivän meininkiä. Tutorit olivat järjestäneet mursuille rasteja Töölön alueella, joita kierrettiin tutorryhmän kanssa ja en muista milloin viimeksi olen nauranut niin paljon kuin sinä päivänä, koska oli niin hauskaa! Moni ei päässyt baariin asti, mutta Circuksessa oli jatkot ja jatkojen jatkot (aamukuuteen asti piti selvitä) järjestettiin KY:n alakertsillä ja siinä vaiheessa tuntui siltä, että terveys ei enää kestä ja piti tamppaa väsymys pois tanssilattialla. Kaikki oli kuitenkin sen arvosta ja ne, jotka jaksoivat olla täysillä mukana 24h saivat SUPERMURSU – haalarimerkin.

Harkkasitsit

Meidän tutor oli hehkuttanut koko ajan, että tätä tapahtumaa ei kannata jättää väliin! Jopa harkkasitsien lipunmyynti on itsessään jo tapahtuma, sillä paikalle pitää saapua hyvissä ajoin ja laittaa oma nimi listalle. Listaa aletaan huutaa läpi ja täytyy olla läsnä kun oma nimi huudetaan, muuten menettää paikan listalla ja jää ilman lippua. Ja itsestäänselvää, että lippuja myydään vain rajoitettu määrä ja kaikki mursut ovat halukkaita osallistumaan, joten kauppiksen aula oli täynnä huutavia mursuja ja luentosali, jossa olisi pitänyt olla kuuntelemassa markkinointia, oli aivan tyhjä. Sitsit on perinteinen opiskelijatapahtuma, jotka järjestetään aina eri teemalla ja sitsitiloihin laitetaan pitkät pöydät, joissa istutaan tyttö-poika-tyttö-poika asetelmissa ja lauletaan lauluja sekä juhlitaan. Tämä pitää kokea!

Boston Night

Tässä tapahtumassa pääsi hienostelemaan oikein kunnolla! Pojat laittavat puvut päälle ja tytöt tulevat paikalle pikkumustissa, korot ovat enemmän kuin sallittuja ja illan kruunaa stand up – koomikko, sekä tietysti Boston Promenade – bändi, joka esittää livemusiikkia. Myös tässä tapahtumassa kysyntää on enemmän kuin tarjontaa ja näitä lippuja jonotetaan LÄPI YÖN! Monet, jotka jäävät ilman lippua järjestävät ”Varjo Boston Night – tapahtumia” eri ravintoloissa, eli juhlat eivät lopu kesken vaikka joskus jäisi lippu saamatta johonkin haluttuun tapahtumaan;) Boston Nightista biletystä jatketaan yön yli aamuun asti ja seuraavana päivänä (sunnuntai klo 12.00) alkaa vuoden hämmentävin ja oma lempparitapahtuma ->

Sillis?!

Sillis alkaa mystisellä bussikuljetuksella salaiseen paikkaan. Osallistujat ovat valvoneet tässä vaiheessa jo ainakin 24 tuntia, joten läpät ovat myös sen mukaiset ja muutenkin energiataso vähän alhaalla. Bileet ovat kuitenkin vasta alkamassa ja Sillis tarjoaa aina jotain unohtumatonta ja ennenäkemätöntä! Tämän vuoden Sillis alkoi reiveillä kun tanssittiin pitkien pöytien päällä pimeässä discomökissä ja jos halusi käydä ulkona, tuli erittäin epätodellinen fiilis kun yön sijaan olikin päivä ja aurinko paistoi kirkkaalla taivaalla, mutta meno oli ihan huikee!

Jana

Moi! Olen 21-vuotias kolmannen vuoden opiskelija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta Helsingistä. Aloitin opiskelut syksyllä 2013 ja valmistuin Mäkelänrinteen lukiosta keväällä 2013. Pääsin kouluun koepistekiintiössä – ylppärinumeroilla ei siis ollut mitään merkitystä kouluun pääsemisen kannalta.

Olen kirjoittanut vuodesta 2013 blogiin tekstejä ensimmäisestä opiskeluvuodesta sekä pääsykokeeseen lukemisesta, sillä ne ajat olivat silloin vielä tuoreessa muistissa. Nykyään tekstit syntyvät pidemmästä tutorointikokemuksesta, jota on kertynyt kahden vuoden ajalta ja nyt lähtee kolmas käyntiin.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Inka

Mulla on pääaine!

Moikka! Otsikosta voi jo hieman päätellä, mitä tämä blogikirjoitus tulee pitämään sisällään. ;) Sain nimittäin eilen (vihdoinkin!) tiedon...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa! Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita...

Lue lisää