Nyt Valmennuskeskuksen kauppatieteiden kurssit Intensiivikursseja lukuun ottamatta ovat päässeet alkamaan. On aika motivoida itsensä kevääseen ja suureen luku-urakkaan. Valmennuskurssin hyvänä puolena voin mainita myös sen, että kurssilla näkee muiden opiskelijoiden tekevän paljon työtä pääsykoetta varten, mikä motivoi myös itseä lukemaan ahkerasti.

Viime keväänä törmäsin valmennuskurssillani moneen tuttuun ja tuntemattomaan ihmiseen. Kilpailuhenkiset ihmiset: kannattaa olla varovainen, keneen vertaa itseään kisailuhengessä, sillä jokaisella on oma tapansa oppia. Omalla kurssillani eräs tyttö luki oletettavasti joka päivä 15h kirjastossa, ja ryntäsikin sinne aina suoraan luennolta. Itselleni tämä opiskelutapa ei ollut se sopivin, mutta soimasin itseäni vähäisestä lukemisestani. Ei kannata potea huonoa omatuntoa, jos ei tee aivan yhtä paljon kuin se kurssin innokkain eturivin opiskelija. Kuitenkin vertaamalla itseään muihin tietyissä rajoissa saa realistisen kuvan omasta opiskelutahdistaan ja siten myös mahdollisuuksistaan pääsykokeessa.

Ensimmäiset luennot ovat jo takana, ja ensimmäinen harjoituspääsykoe odottaakin jo parin viikon päästä. Parhaiten valmistaudut harjoituspääsykokeeseen, kun olet selaillut kirjoja jo hieman läpi, vaikka kaikkia opuksia et olisikaan ehtinyt täysillä vielä päntätä. Tässä vaiheessa tärkeintä on osata mahdollisimman hyvin asiat, jotka on jo käyty luennoilla läpi. Panosta siis mieluummin asioihin, joita olet jo harjoitellut kurssilla, kuin sinulle täysin tuntemattomiin termeihin tai asiakokonaisuuksiin. Älä siis ahmi liikaa tietoa, sillä ensimmäinen harjoituspääsykoe on lähinnä vain itse pääsykokeen tekemisen harjoittelua. Omia pisteitään ei siis kannata verrata muihin vakavasti vielä tässä vaiheessa. Tosin aseta itsellesi jo tähän koetukseen jokin pistemäärätavoite, joka on mielestäsi realistisesti saavutettavissa. Näin voit palkita itseäsi suorituksestasi, ja lukeminen tuntuu taas hieman mielekkäämmältä.

Talvi alkaa olla ohitse, ja aurinko pilkistelee jo pilvien takaa. Itselläni opiskelu tuntuikin vaikeimmalta juuri tähän aikaan keväästä, kun huhtikuu toi lämpimät päivät tullessaan ja kirjastossa istuminen oli sitä viimeiseksi houkuttelevinta tekemistä ihanalla säällä. Muista: kevät tulee joka vuosi, mutta nyt sinulla on tilaisuus varmistaa opiskelupaikka sekä mahtava ensi kevät (ylioppilaiden wappu on päättymätön) kauppakorkeakoulussa.

Hurjasti tsemppiä kaikille kevääseen! :)

Sari

Moikka, olen 21-vuotias kolmannen vuoden laskentatoimen kauppisopiskelija Helsingistä. Ylioppilaaksi kirjoitin 2013 keväänä Pohjois-Haagan yhteiskoulusta, mutta pääsykoekevät on vielä hyvin muistissa. Päätin hakea Valmennuskeskukseen tutoriksi, jotta voisin jakaa tietoani näistä asioista teille muillekin!

Blogissa ajattelin kertoa ainakin omasta pääsykoehakemisestani ylä- ja alamäkineen sekä mahdollisesti myös kauppiksessa opiskelusta ja mursuvuoden riennoista. Kirjoittelen myös vaihto-opiskelustani Australiassa, mikä tuo vähän vaihtelua tavallisiin blogiteksteihin.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää