Nyt jo toisen opiskeluvuoteni alussa olen huomannut, että kurssit ovat paljon kovempitasoisia kuin mursuvuonna. Täytyy tehdä enemmän työtä opintopisteiden eteen, mutta toisaalta käsiteltävät asiatkaan eivät ole enää niitä itsestäänselvyyksiä tai pääsykoekirjoja toistavia kuin aiemmin.

Henkilökohtainen opintosuunnitelma HOPS laaditaan nyt toisen vuoden syksyllä. HOPS kattaa koko kanditason kurssit ja mahdollisen vaihto-opiskelun kandivaiheessa.Viime keväänä valitsin pääaineekseni laskentatoimen. Opiskelen siis jatkossa laskentatoimen erikoistumisalueeseen kuuluvat pakolliset kurssit, ja lisäksi valitsen tietyn noppamäärän vapaavalintaisia kursseja. Toki myös pakolliset kielikurssit, englannin ja ruotsin osalta, käydään tavallisesti toisena opiskeluvuonna. Lisäksi valitaan toinen vieras kieli, jota opiskellaan tietty määrä. Itse valitsin pitkän pohdinnan jälkeen venäjän, jossa aloitankin sitten aivan perusteista. Kielten kursseilla muuten usein läsnäolopakko, toisin kuin muilla kursseilla. Periodin aikana tehdään useita tehtäviä (ns. monimuoto-opetus), joista arvosana muodostuu. Siksi kielten kurssit vaativatkin enemmän työtä, vaikka ne ovat vain 3 op:n kursseja. Useat laskentatoimen kurssit ovat perinteisiä yliopistokursseja: luennoilla ei läsnäolopakkoa, ja tentti määrää suuren osan arvosanasta. Tällä hetkellä kirjanpidon kurssillamme on viikottain 2 luentoa ja 2 harjoituskertaa, jolloin tehdään aiheeseen liittyviä tehtäviä. Tentti määrää 100% arvosanasta.

Toki KY:n ääriään myöten täynnä oleva tapahtumakalenteri vaikeuttaa opiskeluihin panostamista. Tapahtumia löytyy useita joka vikko ja välillä päällekäinkin, joten vaihtoehtoista tekemistä kouluhommien rinnalle löytyy kyllä. Toki tasapainottelu koulun ja vapaa-ajan välillä on jatkunut jo viimevuodesta, joten olen tottunut suunnittelemaan luennoille osallistumistani niin, että joudun mahdollisesti skippaamaan perjantain luennon torstain sitsien vuoksi tai aamuluennon jonottaessani lippua KY:n haluttuun tapahtumaan.

Luennoilla käynti kuitenkin (lähes) aina kannattaa, sillä se vähentää huomattavasti työmäärää kotona. Lisäksi koululla näkee kavereita ja saa edullista ruokaa, joten sielläkin on hyvä välillä pyöriä :) Akateeminen vapaus mahdollistaa ulkomaanmatkat ja työskentelyn koulun ohessa; kaikki on vain omasta aikatauluttamisesta kiinni. Toki viikon ulkomaanmatka periodin aikana saattaa kasata valtavan työmäärän varsinkin kurssin loppupuolella. Toisaalta jotkut proffat edellyttävät läsnäoloa kurssin aloitustunnilla, joten aivan periodin alussakaan ei kannattaisi olla pois.

Ylipäätään toinen opiskeluvuosi sujuu kuten ensimmäinenkin, nauttiessa opiskelijaelämästä. Tosin sen eteen täytyy tehdä reilusti enemmän töitä kuin fuksivuonna.

Mukavaa syksyä ja tsemppiä opiskeluihin! :)

Sari

Moikka, olen 21-vuotias kolmannen vuoden laskentatoimen kauppisopiskelija Helsingistä. Ylioppilaaksi kirjoitin 2013 keväänä Pohjois-Haagan yhteiskoulusta, mutta pääsykoekevät on vielä hyvin muistissa. Päätin hakea Valmennuskeskukseen tutoriksi, jotta voisin jakaa tietoani näistä asioista teille muillekin!

Blogissa ajattelin kertoa ainakin omasta pääsykoehakemisestani ylä- ja alamäkineen sekä mahdollisesti myös kauppiksessa opiskelusta ja mursuvuoden riennoista. Kirjoittelen myös vaihto-opiskelustani Australiassa, mikä tuo vähän vaihtelua tavallisiin blogiteksteihin.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää