Yliopisto. Täynnä tylsiä lukutoukkia, jotka istuvat nenä kiinni kirjassa viikonloputkin. Päivällä luento ja illalla itsenäistä opiskelua. Samanlaisia päiviä viikosta toiseen. Tällainen ennakkoluulo itselläni oli. Fuksisyksy olikin sitten pieni kulttuurishokki.

Kuten useimmat kuitenkin tietävät, on opiskelijaelämä täynnä bileitä. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä samaa bileet ja jatkot baarissa -juttua, vaan opiskelijajärjestömme Kauppatieteiden ylioppilaat ry järjestää kaikenlaisia tapahtumia laidasta laitaan, vuoden ympäri.

Yritysillat ja muut tutustumiset yhteistyöyrityksiin tuovat asiallisempaa näkökulmaa verkostoitumiseen. KY:ltä yhteistyökumppaneita löytyy joka lähtöön, ja olen tässä vuoden aikana päässytkin rupattelemaan monien yritysten edustajien kanssa viinilasi kädessä excursioilla.

Kuitenkin niitä kaikkein mieleenpainuvimpia tapahtumia ovat pidemmät reissut, jonne lähdetään kauppisporukalla. Syyskuussa lähdimme 50 opiskelijatoverin voimin Kroatiaan purjehduskerhomme kanssa. Vietimme viikon purjeveneessä ja voin sanoa, ettei sellaisia maisemia näe Itämerellä. Päivisin purjehdusta, auringonottoa ja uimista, iltaisin mixed grill -illallinen paikallisessa satamassa. Ilta jatkui aina joko baarissa tai venebileillä, kunnes taas aamulla nostettiin purjeet ja jatkettiin matkaa.

Jos aurinko ja meri eivät innosta, löytyy talvenkin ystäville jotakin: opiskelijat mukaansa tempaa KAAMOS, tuo 5 päivän laskettelureissu Lappiin, jossa nousuja ja laskuja riittää. Raitista ilmaa kaipaaville Liikunta- ja Hyvinvointivaliokuntamme järjestää syksyisin Syysvaelluksen. Tänä vuonna Ruotsissa vaellettiin viikon verran rinkat selässä puhdistautumassa arjen tomuista.

Myös ainejärjestöt järjestävät vuosittain kokemusrikkaita matkoja eri puolille maailmaa. Markkinoinnin opiskelijat lähtivät juuri opintomatkalle Dubaihin tutustumaan paikalliseen kulttuuriin sekä startup-yrityksiin. Samoihin aikoihin taloustieteen ainejärjestömme matkasi Washingtoniin, jossa opiskelijat pääsevät näkemään Maailman Pankin ja monet muut instituutiot aitiopaikalta. Eikä sovi unohtaa jenkkikulttuuria Halloweenin juhlistuksen muodossa.

Siinäpä motivaatiota kauppikseen pyrkimiseen! Opiskeluintoa kaikille :)

Sari

Moikka, olen 21-vuotias kolmannen vuoden laskentatoimen kauppisopiskelija Helsingistä. Ylioppilaaksi kirjoitin 2013 keväänä Pohjois-Haagan yhteiskoulusta, mutta pääsykoekevät on vielä hyvin muistissa. Päätin hakea Valmennuskeskukseen tutoriksi, jotta voisin jakaa tietoani näistä asioista teille muillekin!

Blogissa ajattelin kertoa ainakin omasta pääsykoehakemisestani ylä- ja alamäkineen sekä mahdollisesti myös kauppiksessa opiskelusta ja mursuvuoden riennoista. Kirjoittelen myös vaihto-opiskelustani Australiassa, mikä tuo vähän vaihtelua tavallisiin blogiteksteihin.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää