Eikö kotona pysty keskittymään lukemiseen tai alkaako kyllästyttää samassa kirjastossa pänttääminen? Ei hätää! Valmennuskeskuksen tutorit ovat koonneet kirjastovinkkejä (omat kokemukset lukusaleista, kahvi- ja ruokapaikoista kirjaston ympäriltä yms), joten saat lukuprosessiin vähän vaihtelevuutta ja pääset tutustumaan uusiin paikkoihin sekä mahdollisesti myös ihmisiin. On aina mielenkiintoista katsella sivusta, onko joku hakemassa samaan paikkaan ja myöhemmin tunnistaa tuttuja kasvoja kirjastoista koulun käytävillä :)

Itä-Helsingin kirjastot

Vuosaaren kirjasto: Vuosaaren kirjasto sijaitsee ihan metroaseman vieressä. Voit lukea joko lukusalissa, kirjahyllyjen välissä (mukavat sohvat) tai kirjaston kahvilassa. Lukusali on usein päivisin täynnä, joten on hyvä tulla joko aikaisin tai sitten päinvastoin vasta illemmalla. Ihmiset ovat mukavia ja juttelevat mielellään omista lukuprosesseistaan tauolla. Tunnelma on rento ja jos haluaa vaihtaa maisemaa hetkeksi ja ajatella jotain muuta kuin pääsykoeasioita, niin kannattaa suunnata hetkeksi Columbukseen joko kahville tai kiertelemään kauppoja. Hyvä kahvila on Ciao Caffe, josta saa loistavia erikoiskahveja sekä kahvilan itse tekemää jäätelöä, suosittelemme!

Itäkeskuksen kirjasto: Myös Itäkeskuksen kirjasto sijaitsee aivan metroaseman tuntumassa. Lukusali ei ole ehkä niin mukava kuin muu kirjasto, mistä syystä moni kauppikseen lukija viettikin aikaa juuri sohvilla tai muissa pöydissä. Lukusalien ulkopuolella on mahdollisuus jutella, joten jos olet kaverin kanssa ja haluatte ratkoa yhdessä tehtäviä ja puhua niistä, suosittelemme tätä paikkaa! Kauppakeskus Itis on lähellä, jos haluaa mennä käymään syömässä/kahvilla/kiertelemässä kauppoja.

Viikin kirjasto: Viikin kirjastossa on kaksi puolta: Yliopiston kirjasto sekä Helsingin kaupungin kirjasto. En itse huomaa niissä merkittävää eroa, mutta ne sulkeutuvat hieman eri kellonaikoihin. Kirjastossa on paljon Viikin campuksen opiskelijoita sekä muutama Unicafe, joista opiskelijakortilla saa hyvää ruokaa hintaan 2,60€! 

Pohjois-Helsingin kirjastot

Oulunkylän kirjasto: Oulunkylän kirjasto sijaitsee Oulunkylän juna-aseman sekä ostoskeskuksen lähellä. Kirjasto on pieni ja hiljainen. Paras paikka lukea on ehdottomasti lukusali, joka on tyhjä ja ovet eivät ole läpinäkyviä, jolloin keskittyminen ei herpaannu. Lähellä on ostoskeskus, jossa muutama paikallinen ravintola sekä ruokakauppa, josta voi hakea evästä.

 

Keskustan kirjastot

Pasilan kirjasto: Pasilan kirjastossa on sisällä suihkulähde, josta tulee todella rauhoittava ja keskittymistä edistävä ääni. Jos ääni kuitenkin häiritsee, Pasilassa on myös täysin hiljainen nurkkaus, jonne voi mennä lukemaan. Pasilaan kannattaa ottaa omat eväät mukaan, jotta turhaa aikaa ei mene hukkaan siinä kun lähtee niitä erikseen hakemaan. Kellonajalla 9-15 on rauhallisinta, sillä silloin ei järjestetä opetustunteja kirjastossa ja ihmisvilinä on minimissä.

Kallion kirjasto: Kallion kirjasto on erilainen kuin muut kirjastot, ja keskittyminen saattaa olla hieman hankalampaa, kun lapsi-asiakkaita on paljon. Myös sopivan lukupaikan löytäminen voi olla hankalaa varsinkin ensikertalaiselle. Hyvänä puolena on helppo sijainti ja kaikki on lähellä: ravintolat, kahvilat sekä keskusta.

Helsingin yliopiston kirjasto (Kaisaniemen kirjasto/Pääkirjasto): Tänne kannattaa tulla ajoissa! Muuten on todella vaikeaa saada paikka mistä kerroksesta tahansa – plus Helsingin yliopiston opiskelijoilla on etu-oikeus lukusaleissa, joten pääsykokeeseen valmistuvat joutuvat vapauttamaan heille tarvittaessa paikan. Jos et kuitenkaan pääse tulemaan aikaisin, niin parhaiten vapaita paikkoja löytyy ihan alimmasta kerroksesta tai ihan ylimmästä. Helsingin yliopiston kirjasto on kaunis ja näkemisen arvoinen paikka, mutta jos aikaa menee liikaa vapaan paikan etsimiseen, niin suosittelemme ehkä vaihtamaan toiseen kirjastoon!

Tässä oli muutama kirjasto esittelyssä, ja olisi mahtavaa saada kommentteihin lukijoilta lisää kirjastovinkkejä! Myös omia näkemyksiä jo mainituista kirjastoista olisi loistavaa saada :) Lukurauhaa kaikille!

Jana

Moi! Olen 21-vuotias kolmannen vuoden opiskelija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta Helsingistä. Aloitin opiskelut syksyllä 2013 ja valmistuin Mäkelänrinteen lukiosta keväällä 2013. Pääsin kouluun koepistekiintiössä – ylppärinumeroilla ei siis ollut mitään merkitystä kouluun pääsemisen kannalta.

Olen kirjoittanut vuodesta 2013 blogiin tekstejä ensimmäisestä opiskeluvuodesta sekä pääsykokeeseen lukemisesta, sillä ne ajat olivat silloin vielä tuoreessa muistissa. Nykyään tekstit syntyvät pidemmästä tutorointikokemuksesta, jota on kertynyt kahden vuoden ajalta ja nyt lähtee kolmas käyntiin.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää