Vaikka teekkareiden vappu kestää tunnetusti pisimpään, mahtuu meidänkin tapahtuma-arsenaaliimme useita vappumenoja. Aalto-yliopistolla oli tänä vuonna yhteinen vapunaloitus, minkä jälkeen vappua juhlittiin myös KY:n wappusitseillä viikko sitten. Vappuviikon tiistaina vuorossa oli Kymppisuora, appro, jossa kympin ratikalla matkustettiin pitkin kaupunkia ilmailukerho Kympin seurassa.

Kylterivappu KY:n edessä

Vappuaatto alkoi kyltereillä jo puoliltapäivin, jolloin kokoonnuimme KY-talon eteen Kamppiin wapputerassille. Koko Pohjoinen rautatienkatu ”jouduttiin” sulkemaan satojen ihmisten vallatessa autotien. Nautimme ruoasta, kuohuvasta sekä musiikista auringon paistaessa. Mantan lakitusta juhlistettiin etukäteen jo Premantassa, kulttuurijaostomme järjestämässä tapahtumassa, jossa oma Big bandimme Boston Promenade esiintyi.

Iltapäivällä lähdettiin kohti Mantan patsasta KY:n wappukulkueessa. Kovaääninen joukko kyltereitä matkasi poliisin johdolla Mannerheimintietä pitkin. Lakituksen jälkeen illan kruunasivat jatkot Kaivohuoneella. Vappupäivänä vahvimmat jatkoivat menoa vielä Ullanlinnanmäellä, jossa KY:lläkin oli useita telttoja pystytettynä.

Mursuille eli fukseille eli ensimmäisen vuoden opiskelijoille vappu tuli hyvään aikaan, kun hetkeksi pääsi rentoutumaan kasaantuvien koulutöiden alta. Allekirjoittaneella toisen vuosikurssin opiskelijalla koulu on tältä keväältä jo ohi, sillä kesätyöt ovat alkaneet eikä viimeisessä periodissa ollut tarjolla tärkeitä kursseja. Monet opiskelijat jättävätkin viimeisen periodin tyhjäksi, jolloin koulu loppuu jo huhtikuun puolessa välissä.

Lukuvuotemme alkaa syyskuun alkupuolella. Näin kesäloma muodostuu vähintään kolmen kuukauden pituiseksi, ja tämä aika kannattaa hyödyntää. Useimmat ovat kesän töissä, mutta monet myös opiskelevat esimerkiksi kesäyliopistossa. Aalto tarjoaa myös erästä kansainvälistä ”kesäsivuainetta”, jonka voi suorittaa kesän aikana. Toki kesän voi myös käyttää matkusteluun, mutta kylterit tuntuvat sijoittavan lomamatkansa mieluummin kouluaikaan, jolloin harvemmalla on sitovia töitä.

Varsinaisia syys- hiihto- tai pääsiäislomia ei Aallon kauppiksessa ole, ja sanotaankin, että kylteri ei lomaa näe. Toki jouluna pääsee muutamaksi viikoksi rauhoittumaan perheen luokse. Jos koulutyöt alkavat kuitenkin kyllästyttämään jo aiemmin, voi aina ottaa omaa lomaa, kunhan huolehtii tenttien suorittamisesta. Itse olen ollut muutamallakin reissulla lukuvuoden aikana, eikä siitä koidu juurikaan lisätöitä jos matkan sijoittaa hyvään saumaan.

Näillä latauksilla jatketaan kohti kesää. Mukavaa kevättä kaikille! :)

Terkuin,

Sari

 

Sari

Moikka, olen 21-vuotias kolmannen vuoden laskentatoimen kauppisopiskelija Helsingistä. Ylioppilaaksi kirjoitin 2013 keväänä Pohjois-Haagan yhteiskoulusta, mutta pääsykoekevät on vielä hyvin muistissa. Päätin hakea Valmennuskeskukseen tutoriksi, jotta voisin jakaa tietoani näistä asioista teille muillekin!

Blogissa ajattelin kertoa ainakin omasta pääsykoehakemisestani ylä- ja alamäkineen sekä mahdollisesti myös kauppiksessa opiskelusta ja mursuvuoden riennoista. Kirjoittelen myös vaihto-opiskelustani Australiassa, mikä tuo vähän vaihtelua tavallisiin blogiteksteihin.