Noniiiin! Startataan vuoden ensimmäinen postaus heti järkevällä aiheella eli pääsykoe-urakalla aka lukuprosessilla.

Kirjat julkaistiin jo marraskuussa ja osalla teistä saattaa olla luku-urakka jo käynnissä ja osalla mielessä vasta ylioppilaskirjoitukset. Kun luet tätä postausta, haluan että ymmärrät kuinka ison ja tärkeän päätöksen olet tehnyt päättäessäsi hakemaan kauppakorkeaan opiskelemaan, onnittelut siitä!

Luku-urakka ei tule olemaan helppo ja ainoastaan hyvin valmistautuneet ja tunnolliset tulevat saamaan paikan, mutta lupaan että fiilis sisäänpääsystä on sellainen, että tulet muistamaan sen varmasti koko loppuelämän. Ite hurrasin riemusta koko loppupäivän ääneen, kun laskin oikeiden vastausten perusteella pisteiden riittävän Aaltoon – ihan mahtava fiilis! Tulokset tulevat aina samana päivänä nettiin ja yliopistojen seinille/oviin, jolloin omat pisteet voi halutessa laskea jo pääsykoepäivänä. Mietin silloin, että nyt on isoin duuni tehty ja tulevaisuus taattu – haha!

Niille, jotka on alottanu jo lukemisen voisin antaa vinkiksi, että vielä ei kannata takertua yksityiskohtien opettelemiseen (unohdat ne silti ennen kesäkuuta), vaan kannatta keskittyä kirjojen selailuun, yleiskuvan saamiseen ja kokonaisuuksien hallintaan. Itse alotin vasta kirjotusten jälkeen huhtikuussa lukemisen, joten omia kokemuksia ei ole, mutta en tekisi vielä muistiinpanoja vaan lueskelisin kirjoja rauhassa ja joka luvun jälkeen miettisin 10 minuuttia ”Mitä mulle jäi päähän tästä luvusta” ja kirjottaisin ne ylös. Parhaiten oppii, kun selittää asian jollekin aiheesta täysin tietämättömälle, joten tätäkin voi harrastaa aina kirjastoreissujen jälkeen kavereiden kanssa! :D Näissä yleensä huomaa hyvin sen, mikä jäi sittenkin epäselväksi: se kannattaa kirjoittaa heti ylös muistiin ja tarkistaa seuraavalla lukukerralla kirjasta.

Tsemppiä kaikille pääsykoeurakkaan ja lukiolaisille vielä ennen sitä tsemppiä kirjoituksiin! Seuraavassa postauksessa meidän atm vaihdossa opiskeleva tutor Sari tulee kertomaan terkkuja Ausseista – stay tuned! :)

Jana

Moi! Olen 21-vuotias kolmannen vuoden opiskelija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta Helsingistä. Aloitin opiskelut syksyllä 2013 ja valmistuin Mäkelänrinteen lukiosta keväällä 2013. Pääsin kouluun koepistekiintiössä – ylppärinumeroilla ei siis ollut mitään merkitystä kouluun pääsemisen kannalta.

Olen kirjoittanut vuodesta 2013 blogiin tekstejä ensimmäisestä opiskeluvuodesta sekä pääsykokeeseen lukemisesta, sillä ne ajat olivat silloin vielä tuoreessa muistissa. Nykyään tekstit syntyvät pidemmästä tutorointikokemuksesta, jota on kertynyt kahden vuoden ajalta ja nyt lähtee kolmas käyntiin.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää