Mereltä suuntasimme kruisailemaan maastureilla Fraser Islandin hiekalle ja metsiin. Yövyimme kaksi yötä teltoissa ja päivisin ajelimme rannoilla sekä metsäteillä käyden välillä pulahtamassa saaren järvissä. Iltaa vietettiin muiden backpackereiden kanssa keittokatoksessa. Dingoja ei (onneksi) nähty, mutta pari jättihämähäkkiä majaili naisten wc:ssä. :s

Aktiivisen reissaamisen jälkeen Brisbane suurkaupunkina oli sopiva pysähdyspaikka meille. Satuimme kaupunkiin Australia day’n aikaan, ja pääsimme nauttimaan vaatekauppojen alennuksista sekä illan upeista ilotulituksista. Törmäsimme myös ensimmäistä kertaa muihin suomalaisiin reissaajiin. Aikaa kului myös paljon hostellin wifissä vaihtoyliopiston kurssi-ilmoittautumisten kanssa taistellessa.

Surfer's Paradise

Surfers Paradisessa otimme ensimmäisen surffituntimme, joka meni yllättävän hyvin! Tarkoituksena oli myös hakea viimein Cairnssista tilaamamme australialaiset pankkikortit konttorista, mutta pankkivirkailijoiden mokan takia pankkiasiointimme lykkääntyi Byron Bayhyn asti. Byronista olimme kuulleet pelkkää hyvää rentona rastojen täyttämän surffikaupunkina, joten odotukset olivat korkealla. Kuuden päivän pysähdys Byronissa koostui useista surffausyrityksistä, hyvästä ruoasta, auringonlaskuista sekä sukelluksesta yllättävän kylmässä (21-asteisessa) meressä. Kävimme myös Australian mannermaan itäisimmässä pisteessä sekä kuvan majakalla. Reissu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä poliisipartio tuli sulkemaan näköalapaikan pelastusoperaation vuoksi. Emme koskaan saaneet tietää tarkempaa syytä, mutta ymmärtääkseni Australiassa itsemurhaluvut ovat lähes yhtä korkeat kuin muissa länsimaissa.

Majakka

Sydneyssä ehdin tällä erää vain pyörähtää satamassa ja oopperatalolla. Onneksi kaupunki on kuitenkin vain 3,5h ajomatkan päässä Canberrasta, joten eiköhän kevään aikana tule tehtyä muutama shoppailureissukin :)

Sydneyn oopperatalo

Tarina jatkuukin sitten Canberrassa – Australian pääkaupungissa, jossa tulen viettämään seuraavat 4,5 kuukautta. Mukavaa kevättä kaikille siellä kotimaassa ja intoa opintoihin! :)

-Sari

 

Sari

Moikka, olen 21-vuotias kolmannen vuoden laskentatoimen kauppisopiskelija Helsingistä. Ylioppilaaksi kirjoitin 2013 keväänä Pohjois-Haagan yhteiskoulusta, mutta pääsykoekevät on vielä hyvin muistissa. Päätin hakea Valmennuskeskukseen tutoriksi, jotta voisin jakaa tietoani näistä asioista teille muillekin!

Blogissa ajattelin kertoa ainakin omasta pääsykoehakemisestani ylä- ja alamäkineen sekä mahdollisesti myös kauppiksessa opiskelusta ja mursuvuoden riennoista. Kirjoittelen myös vaihto-opiskelustani Australiassa, mikä tuo vähän vaihtelua tavallisiin blogiteksteihin.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää