Täällä sitä ollaan vietetty jo kuukausi yliopiston asuntolassa. Australian kesä jatkuu yhä, ja Canberrassa eletään ennätyslämmintä maaliskuuta: 35 astetta! On ollut mielenkiintoista päästä tutustumaan myös unihall -tyyppiseen asumismuotoon, Suomessa kun ei aivan samanlaista systeemiä ole. Hyvä kokemus nähdä samoja naamoja vuorokauden ympäri aina aamiaispöydästä illanviettoon, viikonloppuretkiä unohtamatta. Täällä nuoret aloittavat yliopiston aikaisemmin kuin Suomessa, joten välillä me vaihto-opiskelijat tunnetaan itsemme vanhoiksi 17-18 vuotiaiden rinnalla. Lämpimän ilmaston vuoksi myös pukeutumistyyli eroaa Suomen kauppiksesta. Luennoille mennään usein shortsit jalassa, ja monet käyttävät flipfloppeja mokkakenkien sijaan.

Vaihto-opiskelu Australiassa

Opiskelu on ollut yllättävän samanlaista kuin Aalto-yliopistossa. Luennoilla professorit selostavat asian luentodioja hyväksi käyttäen, ja tutoriaaleissa tarkastetaan harjoitustehtävät sekä keskustellaan syvällisemmin aiheesta. Toki myös erilaisia opiskelumetodeja löytyy: E-Marketing -kurssilla projektinani on markkinoida tuotetta/palvelua Instagramissa periodin ajan ja raportoida suorituksestani esseiden muodossa. Consumer Behaviour -kurssin aikana suoritamme 5 online-kuulustelua kurssin aihealueista, eikä lopullista tenttiä ole ollenkaan. Tällaisia quiz -tyyppisiä testejä on muillakin kursseilla, mikä on erittäin hyvä oppimisen kannalta, sillä opiskella täytyy joka viikko, ei vain periodin lopuksi tenttiä varten.

Vaihto-opiskelu Australiassa - Kenguru

Tietenkin ollaan ehditty myös reissaamaan! Eräs sunnuntai vuokrattiin autot ja ajettiin lähimmälle rannalle nauttimaan kesästä. Teimme myös retken yliopiston luolakerhon kanssa paikallisiin luoliin, joissa pääsimme ryömimään sekä kiipeilemään taskulamppujen kanssa. Lisäksi erään lauantain vietimme yliopiston järjestämän Nature Dayn Tidbinbilla -nimisessä kansallispuistossa, jossa näimme koalia sekä itse henkilökohtaisesti ensimmäistä kertaa myös oikeita kenguruita Australiassa! Näin jälkeenpäin sanottuna ollaan nähty kenguruita jo useamman kerran, Canberra on kuulemma parhaita paikkoja nähdä eläimiä luonnossa. 

Vesiputous Australiassa

Viime viikonloppuna matkasimme vihdoin Sydneyyn. Kyseessä ei ollutkaan kaupunkiloma, vaan Blue Mountainssin vesiputousten ihailun jälkeen yövyimme eräällä kalliolla vuorella, jonne nouseminen myöhään illalla vaati tahdonvoimaa 27 km tarpomisen jälkeen. Sydneyssä majoituimme ensin kaverin serkun huoneessa, sen jälkeen koulukaverimme vanhempien etupihalla telttaillen. Australia on suhteellisen kallis maa, joten budjettimatkailu lienee kaikilla tavoitteena :D

Nyt pitää rientää taas opintojen (illanvieton) pariin. Suomessakin alkaa aurinko paistaa ja päivät lämmetä, mutta koittakaa pitää hyvä tahti opiskelussa! :)

-Sari

Sari

Moikka, olen 21-vuotias kolmannen vuoden laskentatoimen kauppisopiskelija Helsingistä. Ylioppilaaksi kirjoitin 2013 keväänä Pohjois-Haagan yhteiskoulusta, mutta pääsykoekevät on vielä hyvin muistissa. Päätin hakea Valmennuskeskukseen tutoriksi, jotta voisin jakaa tietoani näistä asioista teille muillekin!

Blogissa ajattelin kertoa ainakin omasta pääsykoehakemisestani ylä- ja alamäkineen sekä mahdollisesti myös kauppiksessa opiskelusta ja mursuvuoden riennoista. Kirjoittelen myös vaihto-opiskelustani Australiassa, mikä tuo vähän vaihtelua tavallisiin blogiteksteihin.