Canberrassa kesä on vaihtunut syksyyn ja ilma kylmenee nopeasti: tällä hetkellä sää on sama kuin Helsingissä, eli 15 astetta ja aurinkoa. Toukokuu on täynnä deadlineja, opiskelua, sekä vaihtareilla lentojen varaamista takaisin kotimaahan. En olisi uskonut, että yhden lukukauden vaihto voi mennä näinkin nopeasti! Täällä aletaan pikkuhiljaa tajuamaan se karu totuus, että pian joudutaan jättämään uudet kaverit sekä elämä Australiassa. (Huomatkaa myös töksähtelevä kielenkäyttöni, täällä kun äidinkieli unohtuu nopeasti)

Australian yliopistoissa pidetään huhtikuussa kahden viikon mittainen Mid-Semester Break -lukuloma, joka meillä vaihtareilla kului tietenkin täysin matkustellessa. Ensimmäisen viikon vietimme Great Ocean Roadilla, joka on kuuluisa kahdestatoista apostolistaan (tosin näimme niistä vain kaksi). Pysähdyimme uimaan joka rannalla (myös yövyimme yhdellä niistä), kokeilimme surffausta (vaikka etelärannikolla lämpötila oli enimmäkseen vain 15 astetta), ja telttailimme ilmaisilla leirintäalueilla. Auto-ongelmiltakaan ei vältytty: juutuimme pehmeään hiekkaan, mutta onneksi jokaisella paikallisella on jonkin sortin Land Rover, ja pääsimme jatkamaan matkaa nopeasti vetoavun jälkeen.

Vaihto-opiskelu Australiassa

Pysähdyimme pikaisesti Melbournessa nauttimassa katusoittajien kirjosta, minkä jälkeen lensimme Tasmaniaan; Australian eteläpuolella sijaitsevalle saarelle, joka on kuuluisa mahtavista maisemistaan sekä vaellusreiteistään. Huonosta säästä huolimatta lähdimme tarpomaan eräälle vuorelle, mutta kova tuuli, sade sekä sumu pysäyttivät matkamme, ja jouduimme viettämään kaksi yötä pienessä vaellusmökissä vuorenrinteellä. Kun sää ei tämänkään jälkeen näyttänyt tarpeeksi turvalliselta vaellusta varten, palasimme autollemme ja ajoimme Tasmanian itärannikolle, jossa sää näytti paremmalta. Seuraavat kaksi päivää vietimme Freycinetin kansallispuistossa, joka oli täynnä kauniita rantoja sekä upeita vuoria.

Freycinetin kansallispuisto

Freycinetin upeat rannat

Kahden viikon telttailun jälkeen oli outoa palata takaisin kampukselle ja kokea jälleen suihku, suuri määrä ihmisiä sekä yleisesti: sivistys. Erityisen hankalaa oli löytää motivaatiota opiskeluun, varsinkin kun ei-niin-menestyksekkäät tulokseni välitenteistä löytyivät kurssien nettisivuilta. Kurssit täällä ovat tuntuneet hankalimmilta kuin Aallossa, ja ensimmäistä kertaa yliopistourani aikana saatan tosissani reputtaa yhden kursseistani. Kesäkuussa tenttien jälkeen on kuitenkin tiedossa taas matkustelua, joten nyt pitäisi löytyä motivaatiota lukemiseenkin. Valitsemani kurssit ovat joka tapauksessa mielenkiintoisia, mikä helpottaa opiskelua.

Nämä neljä kuukautta ovat näyttäneet, etten tule ikävöimään vain Australian lämpöä ja rantoja, vaan enemmänkin näitä ihmisiä sekä upeita kokemuksia, jotka olen saanut kokea uusien ystävieni kanssa. Lähteminen ei tule olemaan helppoa, mutta olen innoissani myös paluusta Suomeen sekä kauppiksen opiskelijaelämään.

Suomeen on kuulemma luvattu hellelukemia lähiaikoina, mutta pääsykokeeseen valmistautujat: malttakaa vielä kuukausi, sen jälkeen saatte nauttia! Kolme vuotta sitten olin samassa tilanteessa, enkä olisi ikinä uskonut kirjoittavani tätä tekstiä Australiasta käsin. Kaikki on mahdollista :)

Terkuin,

Sari

Sari

Moikka, olen 21-vuotias kolmannen vuoden laskentatoimen kauppisopiskelija Helsingistä. Ylioppilaaksi kirjoitin 2013 keväänä Pohjois-Haagan yhteiskoulusta, mutta pääsykoekevät on vielä hyvin muistissa. Päätin hakea Valmennuskeskukseen tutoriksi, jotta voisin jakaa tietoani näistä asioista teille muillekin!

Blogissa ajattelin kertoa ainakin omasta pääsykoehakemisestani ylä- ja alamäkineen sekä mahdollisesti myös kauppiksessa opiskelusta ja mursuvuoden riennoista. Kirjoittelen myös vaihto-opiskelustani Australiassa, mikä tuo vähän vaihtelua tavallisiin blogiteksteihin.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää