Kasvatustiede ja opettajankoulutus  •  02.01.2021

Miksi valmennuskurssille?

Tarvitaanko yliopistoon pääsemiseksi valmennuskurssia? Tätä kysymystä moni hakija varmasti pyörittelee ennen valmistautumista pääsykokeisiin. Vastaus pähkinänkuoressa on: ei. Yliopistoon on täysin mahdollista päästä ilman valmennuskurssia.

Toisaalta jos kysymys kuuluu:

Auttaako valmennuskurssi pääsemään sisään? Tukeeko valmennuskurssi pääsykokeeseen valmistautumista? Pitääkö valmennuskurssi yllä opiskelurutiinia pääsykoepäivään asti? Entä antaako valmennuskurssi hyvien opettajien lisäksi tsemppaavia opiskelijakavereita? Vastaus kaikkiin edeltäviin on: kyllä!

Omasta historiastani haluan sanoa sen verran, että hakiessani ensi kertaa yliopistoon, en edes harkinnut valmennuskurssille menemistä. Ylioppilaskokeet olivat vieneet kaikki mehut, eikä potkua enää riittänyt pääsykokeisiin lukemiseen. Lähtiessäni koepaikalta vastauspaperini oli puoliksi tyhjä ja edessäpäin odotti välttämätön välivuosi.

Välivuodella haluni opiskeluun ja opiskelupaikan saamiseen taas syttyi. Vannoin lukevani kunnolla tällä kertaa. Aiempi kompastuskiveni oli selvästi se, etten pystynyt yksin pitämään rutiinia yllä ja opiskelemaan x määrää päivässä tai viikossa. Olin helposti sortunut ajattelemaan, että opiskelen parin tunnin päästä tai ehkä vasta huomenna. Valmennuskurssi sopi siis tässä mielessä minulle mainiosti.

Muut kanssahakijat kurssilla myös motivoivat aivan uudella tavalla. Opiskeleminen ei enää tuntunut pakkopullalta vaan päämäärältä, jonka ehdottomasti halusi saavuttaa. Toisella yrittämällä minusta tuntui, että olin varautunut lähes kaikkeen mitä koe voisi eteeni heittää. Pääsinkin ensimmäiseen hakuvaihtoehtooni, joka oli Helsingin yliopiston yleinen ja aikuiskasvatustiede. Luen nyt alan maisterin opintoja, enkä muuttaisi omalta opintomatkaltani mitään: välivuodesta valmennuskurssiin.

Tahdon toivottaa kaikille lukijoille onnistunutta vuotta 2021!

– Hilla

Hilla