Vaikka ala olisi jo selkeänä mielessä, niin tiedätkö, mihin yliopistoon aiot hakea sitä opiskelemaan? Tässä postauksessa pohdimme omien opiskelukaupunkiemme Turun ja Helsingin vahvuuksia erityispedagogiikan opiskelujen ja yleisen opiskeluelämän kannalta. Muistathan, että meillä ei ole kokemuksia muista yliopistokaupungeista, mutta kannattaa tutustua tarkemmin myös muihinkin, jotta löydät juuri itsellesi sopivan! 

Miksi hait juuri Turkuun/Helsinkiin? Oliko sinulla muita hakuvaihtoehtoja?

Katri: Hain Turkuun, koska olen kotoisin Turusta ja ajatus kotiseudulta poistumisesta ei tuntunut houkuttelevalta. Tämä tuntuu olevan tyypillistä turkulaisilla: monikaan ei halua pois Turusta... Laitoin kuitenkin hakukohteiksini Turun jälkeen Helsingin yliopiston sekä Åbo Akademin (erityispedagogiikan yksikkö Vaasassa). Vaikka pääsin onnekseni Turkuun, olisin ehdottomasti ottanut opiskelupaikan vastaan myös muualta.

Anni: Hain ykkösvaihtoehtona Helsinkiin ja myös toinen ja kolmas hakukohteeni sijaitsivat Helsingissä, mikä tuntui luonnolliselta, sillä olen koko elämäni asunut pääkaupunkiseudulla (maaseutumaisessa kylässä, mutta kaikki kai lasketaan). Kuitenkin niin sanotusti varavaihtoehtoina hain myös muualle. Kauemmaksi omilta kotiseuduiltaan hakemista ei kannata kuitenkaan pelätä ja ensimmäisenä hakuvuotenani hainkin opiskelemaan ensimmäisenä vaihtoehtona Jyväskylään, kun en edes uskaltanut haaveilla siitä, että voisin päästä sisään Helsingin yliopistoon. Helsinkiin minut saivat toisena hakuvuotenani kuitenkin jäämään arvostetun yliopiston maine, työt ja läheiset ihmiset, sekä tietysti luottamus itseeni.

Turussa järjestetään koko ajan opiskelijatapahtumia: vuoden suurin tapahtuma on Pikkulaskiainen, joka keräsi tänä vuonna jopa 10 000 kävijää. Kuva on otettu mäenlaskutapahtumasta.

Mikä opiskelukaupungissasi ja yliopistossasi on parasta?

Katri: Turun yliopisto on iso mutta tiivis, sillä lähes kaikki yliopiston rakennukset ovat saman kampusalueen sisällä. Turku on myös kaupunkina kompakti ja opiskelija pärjää hyvin liikkumalla pyörällä. Kaupungissa on vilkas opiskelijaelämä ja juuri tiiviyden takia kaikki on aina lähellä! Mielestäni myös kampusalue on hyvin viihtyisä ja itse pidän etenkin kasvatustieteellisen tiedekunnan valoisasta ja korkeasta Educarium -rakennuksesta.

Anni: Vaikka Helsinki on kaupunkina suuri ja yliopiston kampukset ovat aika hajallaan, niin opintosuuntani on melko pieni ja olemmekin hyvin tiivis poppoo. Pidän myös siitä, että kasvatustieteellisen tiedekunnan rakennuksen sijaitsevat lähekkäin ja muodostavat alueen, jota opiskelijat kutsuvat lyhenteellä Penksu, joka tulee siitä, että rakennukset sijaitsevat Siltavuorenpenkereellä. Koen, että yliopistomme opiskelutilat ovat viihtyisiä ja tiloja löytyy niin hiljaiseen työskentelyyn kuin ryhmätöiden tekemiseenkin laajasti, vaikka päivällä opiskelijoita toki on paljon.

Helsinki kaupunkina on keskeinen ja aina jotain tapahtuu ihan laidasta laitaan: esimerkiksi Tiedekulmassa järjestetään paljon keskustelutilaisuuksia, joissa tutkijat ja muut asiantuntijat ovat kertomassa vaihtuvista aiheista. Lisäksi kulkuyhteydet ovat hyvät ja esimerkiksi itse en asu Helsingissä, vaan kuljen tänne junalla.

Kuva otettu Helsingin Tiedekulmasta, joka on yksi lemppari opiskelupaikoistani. 

Mitä haluaisit sanoa tänä keväänä yhteishaussa hakeville?

Katri: Terkkui Turust, ei voi muuta ku suasitel. Nährää ens syksyn täl pualel jokke!

Anni: Muistakaa, että vaikka hakukevät on stressaavaa aikaa, niin se on osa teidän elämää kohti unelmia, joten muistakaa myös nauttia, levätä ja haaveilla. Toivottavasti nähdään syksyllä!

 

Anni ja Katri

Olemme erityispedagogiikan opiskelijat Anni Helsingistä ja Katri Turusta. Teemme blogipostauksia välillä yhdessä ja välillä erikseen. 

Muita blogipostauksia

  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Katri

Tehokkaita opiskeluvinkkejä!

Pääsykokeiden luku-urakkaan valmistautuminen on alkanut. Lisäksi moni saattaa kaivata opiskeluvinkkejä myös ihan perusopiskeluarkeen. Tässä postauksessa jaan 5 tehokasta...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Katri

Opiskelijavaihdossa Islannissa

Vietin kevätlukukauden vaihto-oppilaana Pohjois-Islannissa, Akureyrin kaupungissa (20 000 asukasta). Lähdin kuuden kuukauden Erasmus-vaihtoon kotiyliopistostani Turun yliopistosta Akureyrin yliopistoon...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Anni

Mikä ihmeen kandi?

Viime kevään suurin opintosaavutukseni oli kandidaatin tutkielman kirjoittaminen. Ajattelinkin tässä postauksessa kertoa siitä, mikä kanditutkielma on ja kuinka se omalla...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Hilla

Miksi valmennuskurssille?

Tarvitaanko yliopistoon pääsemiseksi valmennuskurssia? Tätä kysymystä moni hakija varmasti pyörittelee ennen valmistautumista pääsykokeisiin. Vastaus pähkinänkuoressa...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Anni

My week

Heippa! Olen nyt siirtynyt harjoittelussani yläkouluosuuteen. Ajattelin, että viime kertaisen My day:n lisäksi olisi kiva kuvata laajemmin harjoittelun koostumista ja kuinka muut opintojutut...

Lue lisää