• Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Heippa kaikki!

Niin se vaan on vuosi pärähtänyt käyntiin ja tammikuu menikin yhdessä hurauksessa! Olen onnellinen siitä, että tammikuu on vaihtunut helmikuuksi ja olen taas päässyt arjen ja rutiinien pariin toden teolla. Monilla tammikuu on uusien tuulien aikaa, jolloin tehdään lupauksia, suunnitellaan tulevaa ja haaveillaan tulevaisuudesta. Minäkin rakastan suunnitelmia, unelmointia ja tulevaisuudesta haaveilua, mutta tämän vuoden tavoitteeni ja haaveeni ovat minulla muotoutuneet vasta nyt arjen taas alettua. Tässä blogipostauksessa kerronkin asioista, joita tältä vuodelta odotan!

 

 • Suoritan ruotsin kurssin osin itsenäisenä, mikä tarkoittaa sitä, että omatoimista opiskelua on noin. 60 tuntia. Lähden maaliskuussa ystäväni luo Uppsalaan suorittamaan tätä kurssia esimerkiksi osallistumalla Uppsalan yliopiston luennoille. Ruotsin kurssi on ollut hyvin mieleinen, mutta tämä reissu tulee kruunaamaan sen!
 • Kesätyöt! Musta on aina ihana katsella työpaikkailmoituksia, sillä ne kuulostavat usein hyvin motivoivilta. Meillä on noin 3,5 kk mittainen loma, joten töitä ehtisi tehdä reilusti, vaikka myös lomailulle jättäisikin aikaa. Olen hakenut töihin esimerkiksi lasten kesäleireille ohjaajaksi.
 • Aivot ja oppiminen kurssi alkaa pian ja sitä odotan innolla, sillä lukion psykologiassa lempi aiheeni olivat nimenomaan aivot. Minulla on vieläkin tallessa A3 kokoinen paperi, johon piirsin aivot mahdollisimman tarkasti ennen ylioppilaskirjoituksia. Minulla toimii oppimisessa juuri piirtäminen ja visuaalisten muistiinpanojen tekeminen. Täytyykin taas kaivaa se taas kaapin sopukoista esille. Niin siistiä päästä oppimaan lisää aivoista ja niiden yhteydestä oppimiseen!
 • Merkkien ompeleminen haalareihin! Saimme haalarit vihdoin viime viikolla ja odotankin, että pääsen yhdessä muiden fuksien kanssa ompelemaan niihin ensimmäisiä merkkejä kiinni. Mietin tässä juuri yksi päivä, kuinka ihana tapa haalarit ja niihin merkkien kerääminen on. Tietääkseni vastaavaa ei ole muissa maissa.
 • Sijaisuuksien tekeminen ala-asteella! Olen siitä onnellisessa asemassa, että kerkeän opiskelujen ohella välillä tekemään sijaisuuksia. Pidän tärkeänä sitä, että pääsen käytännössä harjoittelemaan niitä asioita, joista luen päivittäin yliopistolla.
 • Ensimmäinen harjoittelu syksyllä! Suurin osa meistä tekee harjoittelun Viikin normaalikoululla. Vaikka olenkin toiminut sijaisena kouluilla ja oppinut siellä paljon, niin odotan harjoittelua superisti, sillä harjoittelussa on mahdollista saada yksilöllistä palautetta ohjaavalta opettajalta ja päästä näkemään, kuinka ammattilaiset toimivat luokkatilanteissa. Olen myös kuullut, että osa meidän tiedekuntamme opiskelijoista on tehnyt harjoittelun pariharjoitteluna. Tämä kiinnostaa itseäni, sillä tulevaisuudessa haluaisin työskennellä luokassa, jossa on yhteisopettajuus (=kaksi opettajaa opettaa samaa luokkaa).
 • Hallitus toiminta! Toimin ainejärjestömme hallituksessa tänä vuonna edunvalvojana sekä fuksi & tuutor -vastaavana. Näistä hommista voin kirjoittaa enemmän, kun pääsen toimintaan kunnolla sisälle.

 

Millaiselta näyttäisi sinun listauksesi asioista, joita tältä vuodelta odotat?

Iloa viikkoosi!

-Anni

Anni

Olen 21-vuotias kasvatustieteen opiskelija. Opintosuuntani on erityispedagogiikka, joten valmistun laaja-alaiseksi erityisopettajaksi. Opiskelen Helsingin yliopistossa ensimmäistä vuotta.

Blogipostauksissani kerron opinnoistani, yliopistoon hakemisesta sekä annan vinkkejä opiskeluun! Tarkemmin arkeani voi seurata Instagramissa, josta minut löytää nimimerkillä anniudd.

Muita blogipostauksia

 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Vinkkejä etäopiskeluun!

Tällä hetkellä opiskelen kursseja etänä. Uskon, että myös ruudun toisella puolella monella on vastaavanlainen tilanne, joten ajattelin tässä postauksessa kertoa...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Hälsningar från Uppsala!

Vuoden ensimmäisessä blogipostauksessani kerroin odottavani matkaa ystäväni luo Ruotsin Uppsalaan. Tässä blogipostauksessa kerron, mitä reissullani tein ja kuinka se...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni ja Katri

Opiskelemaan Turkuun vai Helsinkiin?

Vaikka ala olisi jo selkeänä mielessä, niin tiedätkö, mihin yliopistoon aiot hakea sitä opiskelemaan? Tässä postauksessa pohdimme omien opiskelukaupunkiemme Turun...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Katri

Mielenkiintoinen opiskelupäivä

Tämän viikon tiistaina (11.2.) minulla oli erityisen mielenkiintoinen opiskelupäivä, joten nyt kerron mitä se piti sisällään.   7.30 Herätys. Herään...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Mitä odotan vuodelta 2020?

Heippa kaikki! Niin se vaan on vuosi pärähtänyt käyntiin ja tammikuu menikin yhdessä hurauksessa! Olen onnellinen siitä, että tammikuu on vaihtunut helmikuuksi ja olen...

Lue lisää