• Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Heippa kaikille!

Olen Anni ja aloitan nyt kirjoittamaan blogia opinnoistani kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Opiskelen Helsingin yliopistolla ja pääaineenani on erityispedagogiikka. Kasvatustieteiden opiskelemisesta bloggailee tänä vuonna myös Katri, joka opiskelee Turun yliopistossa. Tässä blogitekstissä esittelen itseni ja kerron siitä, kuinka opintoni ovat alkaneet.

Asun Tikkurilassa, josta on helppo kulkea junalla Helsinkiin opintojen pariin. Elämäni pyörii paljon opintojen ympärillä, mutta vapaa-ajallani koitan puuhailla kaikkea sellaista, joka tuo vastapainoa opiskeluille. Pidän liikunnasta monessa muodossa ja se on lähes päivittäinen osa elämääni. Myös kokkaileminen saa ajatukseni opinnoista muualle. Bravuurini onkin mutakakku, jonka voimin jaksan taas opiskella!

Opinnot alkoivat elokuun viimeisellä viikolla orientaatioviikon merkeissä, josta päällimmäisenä jäivät mieleen tuutoriemme järjestämät moninaiset tapahtumat ja tutustuminen muihin fukseihin (fuksi= ensimmäisen vuoden opiskelija korkeakoulussa). Meitä erityispedagogiikan fukseja, jotka aloittavat kandiohjelmassa, on Helsingissä vain 25, joten tutustuminen ja ryhmäytyminen on ollut melko nopeaa ja olemmekin jo nyt yhteisöllinen joukko. Tutustumisen lisäksi orientaatioviikolla oli paljon info- ja tervetulotilaisuuksia sekä muutamia ensimmäisiä luentoja, joten viikko oli hyvin intensiivinen.

Syyskuun alussa alkoi ensimmäinen periodi. Olen ollut hyvin innoissani, kun opinnot alkoivat orientaatioviikon jälkeen kunnolla. Meillä kurssit koostuvat ainakin nyt ensimmäisessä periodissa luennoista ja ryhmätapaamisista.

Luennot ovat ehkä se, mitä yliopisto-opinnoista tulee monelle ensimmäisenä mieleen. Siellä kuunnellaan luennon puhujaa ja tehdään muistiinpanoja. Ryhmätapaamiset muistuttavat mielestäni opiskelua lukiossa tai yläasteella: kokeilemme asioita käytännössä, teemme ryhmä- ja paritöitä, pohdimme asioita yhdessä ja saamme perinteisiä opettajan osoittamia kotitehtäviä.

Näiden lisäksi kursseihimme kuuluu opintokäyntejä. Olen esimerkiksi menossa tutustumaan vankilakouluun, valmistavaan luokkaan sekä Opetushallitukseen tapaamaan alan asiantuntijaa. Näistä voisin kertoa blogissa myöhemmin tarkemmin.

Summa summarum: Opiskelut tuntuvat ainakin näin aluksi hyvin monipuolisilta ja olen innoissani alkaneesta fuksisyksystä! Paljon on kaikkea uutta ja mielenkiintoista tässä syksyssä! 

 -Anni

 

 

 

Anni

Heippa! 

Olen 21-vuotias opiskelija Tikkurilasta. Opiskelen Helsingin yliopistossa erityispedagogiikkaa ensimmäistä vuotta. Aloitan nyt uutena bloggarina Valmennuskeskuksella. Vapaa-ajallani harrastan liikuntaa, lukemista ja kokkailua.Blogiteksteissäni koitan mahdollisimman realistisesti kertoa erityispedagogiikan opiskelemisesta ja pohtia sitä, kuinka minä opiskelen. Toivon, että kirjoituksistani on apua etenkin niille, jotka harkitsevat kasvatustieteelliseen tiedekuntaan hakemista tai tarvitsevat vinkkejä opiskeluun.

Muita blogipostauksia

 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Katri

Lomallakin voi lukea!

Tervehdys aurinkoiselta Gran Canarialta! Minä ja perheeni lähdimme marraskuun pimeyttä pakoon Kanarian saarten lämpöön. Olemme olleet täällä nyt kolme päivää...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Kohti aineistopohjaista VAKAVA koetta, osa 2

Hei! VAKAVA kokeessa on tärkeää pystyä ottamaan uutta asiaa aineistojen pohjalta haltuun tehokkaasti. Tässä postauksessa kerronkin, kuinka itse teen muistiinpanoja, kun haluan...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Kohti aineistopohjaista VAKAVA koetta, osa 1

Heippa kaikille!  Olen tehyt VAKAVAN kaksi kertaa vuosina 2018 ja 2019, jolloin VAKAVA koe perustui ennalta jaettavaan aineistoon ja kokeessa jaettavaan materiaaliin. Seuraava VAKAVA koe järjestetään...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Hilla

Millaista on kampuselämä Taiwanissa?

Kiinan opettajani kysyi minulta viime viikolla, että osaanko syödä syömäpuikoilla. En voinut estää itseäni vastaamasta, että Taiwanissa periaatteessa nääntyisi...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Ohi on - ajatuksia ensimmäisestä tentistä!

Hei kaikille!  Syyskuun lopussa meillä oli ensimmäinen tentti koskien didaktiikkaa. Didaktiikassa pohditaan sitä, millaista on hyvä opetus. Tentimme kirjan Opettajan didaktiikka...

Lue lisää