• Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Heippa kaikille!

Olen Anni ja aloitan nyt kirjoittamaan blogia opinnoistani kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Opiskelen Helsingin yliopistolla ja pääaineenani on erityispedagogiikka. Kasvatustieteiden opiskelemisesta bloggailee tänä vuonna myös Katri, joka opiskelee Turun yliopistossa. Tässä blogitekstissä esittelen itseni ja kerron siitä, kuinka opintoni ovat alkaneet.

Asun Tikkurilassa, josta on helppo kulkea junalla Helsinkiin opintojen pariin. Elämäni pyörii paljon opintojen ympärillä, mutta vapaa-ajallani koitan puuhailla kaikkea sellaista, joka tuo vastapainoa opiskeluille. Pidän liikunnasta monessa muodossa ja se on lähes päivittäinen osa elämääni. Myös kokkaileminen saa ajatukseni opinnoista muualle. Bravuurini onkin mutakakku, jonka voimin jaksan taas opiskella!

Opinnot alkoivat elokuun viimeisellä viikolla orientaatioviikon merkeissä, josta päällimmäisenä jäivät mieleen tuutoriemme järjestämät moninaiset tapahtumat ja tutustuminen muihin fukseihin (fuksi= ensimmäisen vuoden opiskelija korkeakoulussa). Meitä erityispedagogiikan fukseja, jotka aloittavat kandiohjelmassa, on Helsingissä vain 25, joten tutustuminen ja ryhmäytyminen on ollut melko nopeaa ja olemmekin jo nyt yhteisöllinen joukko. Tutustumisen lisäksi orientaatioviikolla oli paljon info- ja tervetulotilaisuuksia sekä muutamia ensimmäisiä luentoja, joten viikko oli hyvin intensiivinen.

Syyskuun alussa alkoi ensimmäinen periodi. Olen ollut hyvin innoissani, kun opinnot alkoivat orientaatioviikon jälkeen kunnolla. Meillä kurssit koostuvat ainakin nyt ensimmäisessä periodissa luennoista ja ryhmätapaamisista.

Luennot ovat ehkä se, mitä yliopisto-opinnoista tulee monelle ensimmäisenä mieleen. Siellä kuunnellaan luennon puhujaa ja tehdään muistiinpanoja. Ryhmätapaamiset muistuttavat mielestäni opiskelua lukiossa tai yläasteella: kokeilemme asioita käytännössä, teemme ryhmä- ja paritöitä, pohdimme asioita yhdessä ja saamme perinteisiä opettajan osoittamia kotitehtäviä.

Näiden lisäksi kursseihimme kuuluu opintokäyntejä. Olen esimerkiksi menossa tutustumaan vankilakouluun, valmistavaan luokkaan sekä Opetushallitukseen tapaamaan alan asiantuntijaa. Näistä voisin kertoa blogissa myöhemmin tarkemmin.

Summa summarum: Opiskelut tuntuvat ainakin näin aluksi hyvin monipuolisilta ja olen innoissani alkaneesta fuksisyksystä! Paljon on kaikkea uutta ja mielenkiintoista tässä syksyssä! 

 -Anni

 

 

 

Anni

Olen 21-vuotias kasvatustieteen opiskelija. Opintosuuntani on erityispedagogiikka, joten valmistun laaja-alaiseksi erityisopettajaksi. Opiskelen Helsingin yliopistossa ensimmäistä vuotta.

Blogipostauksissani kerron opinnoistani, yliopistoon hakemisesta sekä annan vinkkejä opiskeluun! Tarkemmin arkeani voi seurata Instagramissa, josta minut löytää nimimerkillä anniudd.

Muita blogipostauksia

 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Katri

Kesän tuulet

Takanamme on pitkä ja poikkeuksellinen kevät, joka toi melkoisia yllätyksiä mukanaan muun muassa korkeakouluihin pyrkineille. Muutoksiin sopeutuminen on vaatinut varmasti jokaiselta...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Hilla

Pelottaako välivuosi?

Välivuosien viettäminen aiheuttaa aina silloin tällöin keskustelua, niin mediassa kuin omassa ruokapöydässä. Tähän kirjoitukseen haluan poimia välivuoden...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Katri

Vinkit soveltuvuuskokeeseen 2020

Tässä postauksessa jaan vinkkini opettajankoulutusohjelmien hakuun kuuluvaan soveltuvuuskokeeseen. Tämä postaus on jatkoa eilisestä postauksestani, joten kannattaa käydä...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Katri

Vinkit VAKAVA-kokeeseen 2020

Tänä maanantaiaamuna Turussa herättiin talvisen maiseman keskeltä. Elämmekin poikkeuksellista kevättä monella mittapuulla: "takatalvi" toi lounaisrannikolle enemmän...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Vinkkejä etäopiskeluun!

Tällä hetkellä opiskelen kursseja etänä. Uskon, että myös ruudun toisella puolella monella on vastaavanlainen tilanne, joten ajattelin tässä postauksessa kertoa...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anni

Hälsningar från Uppsala!

Vuoden ensimmäisessä blogipostauksessani kerroin odottavani matkaa ystäväni luo Ruotsin Uppsalaan. Tässä blogipostauksessa kerron, mitä reissullani tein ja kuinka se...

Lue lisää