Huihai, jälleen yksi viikko vierähtänyt. Ajattelin että voisin nyt kirjoittaa menneestä viikosta ns. ”viikko-ohjelman”, sellaista on varmaan kiva lukea ja siitä näkee ehkä vähän paremmin millaista arki on. Mä aloitin kevätlukukauden reippaasti flunssassa, nyt ollaan jo ehkä hieman voiton puolella.

Jos teille pamahtaa kevätflunssa hankalaan aikaan esim. koeviikon alla tai juuri kun pitäisi lukea ylppäreihin, suosittelen juomaan paljon vettä ja täysmehuja, syömään hedelmiä ja lepäilemään ja nauttimaan hyvästä seurasta, telkkarin antimista tai kevyistä kirjoista. Muistan itse sairastelleeni lukioaikoina juuri keväisin aika rajusti, kerrankin angiina veti kirjaimellisesti sängyn pohjalle kolmeksi viikoksi, kun en malttanut levätä rauhassa. Potekaa lentsua mieluummin rauhassa, ettei tule inhoja jälkitauteja.

Nyt siihen viikko-ohjelmaan : )

MAANANTAI: Kuviksen didaktiikan eka luento. Katsottiin sympaattinen video pienestä pojasta, joka sai toteuttaa itseään taiteen kaikilla mahdollisilla muodoilla. Vähän kurssiin perehdyttämistä ja perusasioiden läpikäymistä. Saatiin myös vihdoin omat turkoosit haalarimme, jotka saavat viikonloppuna merkkejä koristeikseen. Iltapäivällä kirjastoa ja tärkeiden paprujen tulostamista sekä tenttiin lukemista.

TIISTAI: Havainnointia Viikissä. Vietettiin siellä muutama tunti, suunniteltiin ja tehtiin muistiinpanoja. Tämän jälkeen nopsa ruokailu ja sitten Oppilaantuntemuksen luennolle, jota piti persoonallisuus- ja temperamenttitutkimuksen ”grand old lady”, Liisa Keltikangas-Järvinen. Luennon jälkeen kiiruhtaminen matematiikan tenttiin, jossa meni kuuteen asti. Ja luin kysymyksen vähän väärin!! Eli henkistä pään lyömistä seinään, vaikkei se vastaus lopulta kai niin ohi aiheen mennyt.

KESKIVIIKKO: Jälleen havainnointia, siellä meni iltapäivään asti. Kirjastossa käynti ja illalla Oppilaantuntemuksen tenttiin lukemista.

TORSTAI: Havainnointi/kuviksen ryhmätunti (menivät päällekkäin), mutta mulle toipilaspäivä kotona. Tenttiin lukemista, niiskuttelua ja yskimistä. Illalla yhteistyöjärjestömme kokous, jossa meni parisen tuntia.

PERJANTAI: Oppilaantuntemuksen ryhmätentti aamupäivällä. Vastattiin soveltavaan tehtävään kolmen hengen ryhmissä, jonka jälkeen saatiin keskustella tentistä kurssin pitäjän kanssa. Ihan loistava tapa järjestää tenttejä, lyötiin viisaat päät yhteen, jaettiin näkemyksiä ja pohdittiin yhdessä ratkaisuja ongelmiin tulevassa työssä: onko parempaa tapaa oppia? Ruokailun jälkeen äidinkielen luennolle, puhuttiin lastenkirjallisuudesta ja yleinen olotila luentosalissa oli aika nuutunut.

Meillä siis tosiaan viikko on mennyt aika pitkälti Oppilaantuntemuksen kurssin parissa. Siihen kuuluvat havainnoinnit Viikissä (tai itsevalitussa koulussa), luennot ja ryhmätunnit. Tentti oli jo nyt ja sen lisäksi teemme raportin mm. luokan sosiaalisista suhteista tarkkailumme (eli se havainnointi) ja huomioidemme perusteella. Tähän mennessä kurssi on ehdottomasti tähän astisista mielenkiintoisin, käsittelemme mm. itsetuntoa ja erilaisia tapoja mitata sitä sekä luokan keskinäisiä sosiaalisia suhteita.

Illalla olisi vielä Mieskiintiön järjestämät kouluunpaluukekkerit, jotka jäävät nyt väliin puolikuntoisen olon ja huomisten suunnitelmien takia. Joka vuosi aloittavista opiskelijoista noin viidennes on miehiä, ja tässä poikaporukassa on keksitty järjestää Mieskiintiö-niminen yhteisö. He järkkäävät hauskaa ohjelmaa pääasiassa miespuolisille opiskelijoille, mutta aina välillä tytötkin pääsee mukaan! Toivottavasti tulevaisuudessa yhä useampi poika haluaa lähteä opettajankoulutukseen, jotta saadaan opettajakuntaa monipuolistettua ja tasavertaistettua. Opiskelu on vaihtelevaa, niin haastavaa kuin siitä itse teet ja tarjoaa mahdollisuuden näyttää osaamisensa monella eri osa-alueella.

Nyt hyvää viikonloppua kaikille ja jos joku siellä ruudun toisella puolella myös sairastelee, toivotan pikaista paranemista!

Heidi

Muita blogipostauksia

  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Katri

Tehokkaita opiskeluvinkkejä!

Pääsykokeiden luku-urakkaan valmistautuminen on alkanut. Lisäksi moni saattaa kaivata opiskeluvinkkejä myös ihan perusopiskeluarkeen. Tässä postauksessa jaan 5 tehokasta...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Katri

Opiskelijavaihdossa Islannissa

Vietin kevätlukukauden vaihto-oppilaana Pohjois-Islannissa, Akureyrin kaupungissa (20 000 asukasta). Lähdin kuuden kuukauden Erasmus-vaihtoon kotiyliopistostani Turun yliopistosta Akureyrin yliopistoon...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Anni

Mikä ihmeen kandi?

Viime kevään suurin opintosaavutukseni oli kandidaatin tutkielman kirjoittaminen. Ajattelinkin tässä postauksessa kertoa siitä, mikä kanditutkielma on ja kuinka se omalla...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Hilla

Miksi valmennuskurssille?

Tarvitaanko yliopistoon pääsemiseksi valmennuskurssia? Tätä kysymystä moni hakija varmasti pyörittelee ennen valmistautumista pääsykokeisiin. Vastaus pähkinänkuoressa...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Anni

My week

Heippa! Olen nyt siirtynyt harjoittelussani yläkouluosuuteen. Ajattelin, että viime kertaisen My day:n lisäksi olisi kiva kuvata laajemmin harjoittelun koostumista ja kuinka muut opintojutut...

Lue lisää