Heippa taas,

Vielä viimeisiä viedään ennen joululoman alkua. Opintojeni osalta lomailu alkaisi jo huomenna, mutta koska otin vielä sijaisuuden, pääsen viettämään joulua ensi viikon torstaina. Tänään tulikin syötyä muuten vuoden eka jouluateria ja joululaulujakin on tullut taas hoilattua sen verran paljon, että saa nähdä soiko meillä aattona enää joulumusiikki ollenkaan..

Näin lopputalvesta opinnot ovat pääasiassa tenttiin lukemista ja vielä vikojen rästijuttujen kirjoittelua ja palauttelua. Tenttejä oli laskujeni mukaan nyt loppusyksystä  kuusi, eli opintopisteitä ropisee! Vielä odotellaan muutamia tuloksia, mutta muuten ollaan kyllä jo ihan lomafiiliksissä. Oma lomani kuluu osin töissä, osin ihan lomaillen, ihanaa!

Ajattelin vielä tämän syksynvikan postauksen omistaa tenteille. Helsingin OKL:ssä on periaatteessa tenttiviikko, jota seuraa väliviikko. Todellisuudessa ainakin parin ekan vuoden ajan tentit jakautuvat parin, kolmen viikon ajanjaksolle. Kursseja on yhdessä periodissa noin 5-6 ja suurimmasta osasta järjestetään lopuksi tentti. Joissain kursseissa laaditaan oppimispäiväkirja tai raportti ja silloin arvosana saattaa määräytyä sen mukaan. Yhtä tenttiä varten luetaan yleensä 1-4 kirjaa, joskin tuo 4 on ihan maksimi ja onneksi myös melko harvinaista. Kaiken kaikkiaan luettavaa siis riittää!

Arvosanat annetaan asteikolla 1-5, jossa 5 on erinomainen ja 1 välttävä. Hylätyn tentin saa uusia tai arvosanaa saa korottaa muistaakseni vielä 2 kertaa ensimmäisen tentin jälkeen.

Täällä meillä on vain muutamia kursseja, joista on todella vaikea päästä läpi, jos ei ole lukenut tarpeeksi, ja sitten taas toisaalta aika paljon sellaisia kursseja, jotka voi käydä sutaisemassa vasemmalla kädellä..

Keskiarvoni pyörii aika tasan nelosen paikkeilla ja se on onnistunut oikeastaan vain käymällä säntillisesti luennoilla (luentopakkoa ei siis ole). Toki olen lukenut tenttikirjoja, mutta parhaiten opin siten, että olen hereillä luennoilla ja oikeastaan vain kertaan asiat kirjasta. Kirjoittelen myös muistiinpanoja, sillä se auttaa myös työstämään kuultua.

Reipasta lukurutiinia voi harjoittaa jo joululomalla vaikka ihan tavallisenkin kaunokirjallisuuden parissa. Lukeminen parantaa kielitajua ja laajentaa sanavarastoa, mistä on ihan varmasti hyötyä kirjoituksissa ja esseissä.

Nyt toivotan teillä rauhallista ja onnellista joulua! Blogi hiljentyy myös ja linjoille palataan ensi vuoden puolella. Katsokaa myös eilinen kirjoitukseni kurssivalinnoista!

Heidi

Muita blogipostauksia

  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Katri

Tehokkaita opiskeluvinkkejä!

Pääsykokeiden luku-urakkaan valmistautuminen on alkanut. Lisäksi moni saattaa kaivata opiskeluvinkkejä myös ihan perusopiskeluarkeen. Tässä postauksessa jaan 5 tehokasta...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Katri

Opiskelijavaihdossa Islannissa

Vietin kevätlukukauden vaihto-oppilaana Pohjois-Islannissa, Akureyrin kaupungissa (20 000 asukasta). Lähdin kuuden kuukauden Erasmus-vaihtoon kotiyliopistostani Turun yliopistosta Akureyrin yliopistoon...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Anni

Mikä ihmeen kandi?

Viime kevään suurin opintosaavutukseni oli kandidaatin tutkielman kirjoittaminen. Ajattelinkin tässä postauksessa kertoa siitä, mikä kanditutkielma on ja kuinka se omalla...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Hilla

Miksi valmennuskurssille?

Tarvitaanko yliopistoon pääsemiseksi valmennuskurssia? Tätä kysymystä moni hakija varmasti pyörittelee ennen valmistautumista pääsykokeisiin. Vastaus pähkinänkuoressa...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Anni

My week

Heippa! Olen nyt siirtynyt harjoittelussani yläkouluosuuteen. Ajattelin, että viime kertaisen My day:n lisäksi olisi kiva kuvata laajemmin harjoittelun koostumista ja kuinka muut opintojutut...

Lue lisää