• Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Valmennuskeskus

Heippa taas,

Vielä viimeisiä viedään ennen joululoman alkua. Opintojeni osalta lomailu alkaisi jo huomenna, mutta koska otin vielä sijaisuuden, pääsen viettämään joulua ensi viikon torstaina. Tänään tulikin syötyä muuten vuoden eka jouluateria ja joululaulujakin on tullut taas hoilattua sen verran paljon, että saa nähdä soiko meillä aattona enää joulumusiikki ollenkaan..

Näin lopputalvesta opinnot ovat pääasiassa tenttiin lukemista ja vielä vikojen rästijuttujen kirjoittelua ja palauttelua. Tenttejä oli laskujeni mukaan nyt loppusyksystä  kuusi, eli opintopisteitä ropisee! Vielä odotellaan muutamia tuloksia, mutta muuten ollaan kyllä jo ihan lomafiiliksissä. Oma lomani kuluu osin töissä, osin ihan lomaillen, ihanaa!

Ajattelin vielä tämän syksynvikan postauksen omistaa tenteille. Helsingin OKL:ssä on periaatteessa tenttiviikko, jota seuraa väliviikko. Todellisuudessa ainakin parin ekan vuoden ajan tentit jakautuvat parin, kolmen viikon ajanjaksolle. Kursseja on yhdessä periodissa noin 5-6 ja suurimmasta osasta järjestetään lopuksi tentti. Joissain kursseissa laaditaan oppimispäiväkirja tai raportti ja silloin arvosana saattaa määräytyä sen mukaan. Yhtä tenttiä varten luetaan yleensä 1-4 kirjaa, joskin tuo 4 on ihan maksimi ja onneksi myös melko harvinaista. Kaiken kaikkiaan luettavaa siis riittää!

Arvosanat annetaan asteikolla 1-5, jossa 5 on erinomainen ja 1 välttävä. Hylätyn tentin saa uusia tai arvosanaa saa korottaa muistaakseni vielä 2 kertaa ensimmäisen tentin jälkeen.

Täällä meillä on vain muutamia kursseja, joista on todella vaikea päästä läpi, jos ei ole lukenut tarpeeksi, ja sitten taas toisaalta aika paljon sellaisia kursseja, jotka voi käydä sutaisemassa vasemmalla kädellä..

Keskiarvoni pyörii aika tasan nelosen paikkeilla ja se on onnistunut oikeastaan vain käymällä säntillisesti luennoilla (luentopakkoa ei siis ole). Toki olen lukenut tenttikirjoja, mutta parhaiten opin siten, että olen hereillä luennoilla ja oikeastaan vain kertaan asiat kirjasta. Kirjoittelen myös muistiinpanoja, sillä se auttaa myös työstämään kuultua.

Reipasta lukurutiinia voi harjoittaa jo joululomalla vaikka ihan tavallisenkin kaunokirjallisuuden parissa. Lukeminen parantaa kielitajua ja laajentaa sanavarastoa, mistä on ihan varmasti hyötyä kirjoituksissa ja esseissä.

Nyt toivotan teillä rauhallista ja onnellista joulua! Blogi hiljentyy myös ja linjoille palataan ensi vuoden puolella. Katsokaa myös eilinen kirjoitukseni kurssivalinnoista!

Heidi

Muita blogipostauksia

 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anna Niska

Terveisiä vaihtolukukaudelta!

Noin vuosi sitten päätin hakea vaihto-opiskelemaan. Olen aina ollut kiinnostunut matkustelusta, vieraista kielistä ja erilaisiin ihmisiin tutustumisesta, joten pitempi ajanjakso ulkomailla...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Hilla

Jännittääkö soveltuvuuskoe?

Minua ainakin jännitti. Harkitsin hetken, että en hakisi koko kasvatusalalle haastattelun takia. Kun mietin asiaa pidemmälle tajusin, että muut ovat täysin samassa veneessä:...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Hilla

Vinkkejä vuoden 2019 VAKAVA matskuun osa 4

Tässä blogitekstissä käyn läpi Vakava-kirjan neljättä artikkelia. Ekologisen sivistyksen kasvatusfilosofisia lähtökohtia (Veli-Matti Värri) Vakavan artikkeleista...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Hilla

Vinkkejä vuoden 2019 VAKAVA matskuun osa 3

Tässä blogissa käyn läpi vuoden 2019 VAKAVA-matskun kolmatta artikkelia. Kun haet kasvatustieteelliseen koulutukseen, sinun tulee suorittaa haun ensimmäisessä vaiheessa kirjallinen...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Hilla

Vinkkejä vuoden 2019 VAKAVA-matskuun osa 2

Tässä blogissa käyn läpi vuoden 2019 VAKAVA-matskun toista artikkelia. Kun haet kasvatustieteelliseen koulutukseen, sinun tulee suorittaa haun ensimmäisessä vaiheessa kirjallinen...

Lue lisää