• Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Valmennuskeskus

Olen kirjoittanut ainejärjestötoiminnasta muutamaankin otteeseen. Toivottavasti ei kuitenkaan tunnu siltä, että ajatukset ja aiheet kiertävät kehää. Ainejärjestön hallitukseen osallistuminen on ollut ehkä yksi hienoimpia juttuja omien opintojen aikana, vaikka välillä velvollisuudet ainejärjestöä ja koulua kohtaan ovatkin hieman päässeet kasautumaan.

Lähdin siis itse mukaan heti ensimmäisenä opiskeluvuonna ainejärjestömme, Peducan, hallitukseen. Alun perin menin kokoukseen äänestämään kaveriani hallitukseen, mutta kokouksen päätyttyä huomasin olevani itsekin uuden hallituksen jäsen. Olin kyllä lukiossa ollut oppilaskunnan hallituksessa, joten kaipa se mielenkiinto järjestötoimintaa kohtaan oli herännyt jo aikaisemmin.

Viime syksynä, kahden kauden jälkeen, päätin että on aika antaa tilaa uusille tekijöille. Kahden vuoden aikana olin ollut viestintävastaava, varapuheenjohtaja ja Peducalehden päätoimittaja. Lisäksi vastasin sähköpostilistoista ja olin ainakin nimellisesti tapahtumajaoksen varapuheenjohtaja.

Nyt, kun oman ”järjestöuran” päättymisestä on vierähtänyt jo hetki, olen huomannut, että hyvät muistot peittoavat kiireiset aikataulut ja epäonnistuneet järjestelyt niin sanotusti 6-0. Jos en olisi mennyt silloin siihen kokoukseen äänestämään kaveriani, olisivat monet hauskat hetket jääneet kokematta.

Viime keväänä esimerkiksi järjestettiin parin vuoden tauon jälkeen ratikkabileet. Vuokrattiin HSL:ltä raitiovaunu ja meitä taisi olla 80 opiskelijaa, jotka nauttivat raitiovaunun perällä soittavasta hyvästä bändistä ja kokoontuivat pitkästä aikaa opiskelukavereiden kanssa. Tunnelma oli mielettömän hyvä.

Aine- ja tiedekuntajärjestön kautta olen myös päässyt myös laittautumaan vuosijuhliin. Viime keväänä edustimme Peducan silloisen puheenjohtajan kanssa kattojärjestömme Conduksen vuosijuhlassa. Sai pukeutua iltapukuun, ruoka oli hyvää, ohjelma ja seremoniamestari hauskoja.. Kaikista hienointa juhlissa oli se, että ne olivat fuksin järjestämät! Ainakin vielä meillä järjestötoiminta on niin ”down to earth”, että osallistumiselle ja vastuun ottamiselle on toivon mukaan matala kynnys.

Loppuvaiheessa aloin myös ihan nauttia kokoustamisesta. Välillä kokoukset saattoivat venähtää, mutta kun parin vuoden ajan työskentelee osittain samojen tyyppien kanssa, niin kokouksetkin tuntuivat vähän kavereiden kanssa hengailemiselta. Tietysti aina käytiin aika paljon asiaa läpi, mutta sekin yhdisti, että olimme kaikki kiinnostuneita edunvalvonnasta ja opiskelijatoiminnasta.

Tänä keväänä uusi hallitus on lähtenyt aika upeasti liikkeelle. Uudet haalarimerkit on suunniteltu ja keväälle on tiedossa mm. osallistumista mielenosoitukseen, jolla halutaan ehkäistä opintotuen uudistamista opiskelijoille epäedulliseen suuntaan, yhteislähtö teatteriin, ratikkabileet, kokouksia, kahvituksia..

Aika kivaa, kun ei tarvitse itse kuitenkaan enää järjestellä niitä. Voin vain osallistua ja ottaa rennosti ja tulla ja mennä miten huvittaa :)

Aurinkoisempia ja keväisempiä päiviä!

Heidi

Muita blogipostauksia

 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Anna Niska

Terveisiä vaihtolukukaudelta!

Noin vuosi sitten päätin hakea vaihto-opiskelemaan. Olen aina ollut kiinnostunut matkustelusta, vieraista kielistä ja erilaisiin ihmisiin tutustumisesta, joten pitempi ajanjakso ulkomailla...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Hilla

Jännittääkö soveltuvuuskoe?

Minua ainakin jännitti. Harkitsin hetken, että en hakisi koko kasvatusalalle haastattelun takia. Kun mietin asiaa pidemmälle tajusin, että muut ovat täysin samassa veneessä:...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Hilla

Vinkkejä vuoden 2019 VAKAVA matskuun osa 4

Tässä blogitekstissä käyn läpi Vakava-kirjan neljättä artikkelia. Ekologisen sivistyksen kasvatusfilosofisia lähtökohtia (Veli-Matti Värri) Vakavan artikkeleista...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Hilla

Vinkkejä vuoden 2019 VAKAVA matskuun osa 3

Tässä blogissa käyn läpi vuoden 2019 VAKAVA-matskun kolmatta artikkelia. Kun haet kasvatustieteelliseen koulutukseen, sinun tulee suorittaa haun ensimmäisessä vaiheessa kirjallinen...

Lue lisää
 • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
 • Hilla

Vinkkejä vuoden 2019 VAKAVA-matskuun osa 2

Tässä blogissa käyn läpi vuoden 2019 VAKAVA-matskun toista artikkelia. Kun haet kasvatustieteelliseen koulutukseen, sinun tulee suorittaa haun ensimmäisessä vaiheessa kirjallinen...

Lue lisää