Olen kirjoittanut ainejärjestötoiminnasta muutamaankin otteeseen. Toivottavasti ei kuitenkaan tunnu siltä, että ajatukset ja aiheet kiertävät kehää. Ainejärjestön hallitukseen osallistuminen on ollut ehkä yksi hienoimpia juttuja omien opintojen aikana, vaikka välillä velvollisuudet ainejärjestöä ja koulua kohtaan ovatkin hieman päässeet kasautumaan.

Lähdin siis itse mukaan heti ensimmäisenä opiskeluvuonna ainejärjestömme, Peducan, hallitukseen. Alun perin menin kokoukseen äänestämään kaveriani hallitukseen, mutta kokouksen päätyttyä huomasin olevani itsekin uuden hallituksen jäsen. Olin kyllä lukiossa ollut oppilaskunnan hallituksessa, joten kaipa se mielenkiinto järjestötoimintaa kohtaan oli herännyt jo aikaisemmin.

Viime syksynä, kahden kauden jälkeen, päätin että on aika antaa tilaa uusille tekijöille. Kahden vuoden aikana olin ollut viestintävastaava, varapuheenjohtaja ja Peducalehden päätoimittaja. Lisäksi vastasin sähköpostilistoista ja olin ainakin nimellisesti tapahtumajaoksen varapuheenjohtaja.

Nyt, kun oman ”järjestöuran” päättymisestä on vierähtänyt jo hetki, olen huomannut, että hyvät muistot peittoavat kiireiset aikataulut ja epäonnistuneet järjestelyt niin sanotusti 6-0. Jos en olisi mennyt silloin siihen kokoukseen äänestämään kaveriani, olisivat monet hauskat hetket jääneet kokematta.

Viime keväänä esimerkiksi järjestettiin parin vuoden tauon jälkeen ratikkabileet. Vuokrattiin HSL:ltä raitiovaunu ja meitä taisi olla 80 opiskelijaa, jotka nauttivat raitiovaunun perällä soittavasta hyvästä bändistä ja kokoontuivat pitkästä aikaa opiskelukavereiden kanssa. Tunnelma oli mielettömän hyvä.

Aine- ja tiedekuntajärjestön kautta olen myös päässyt myös laittautumaan vuosijuhliin. Viime keväänä edustimme Peducan silloisen puheenjohtajan kanssa kattojärjestömme Conduksen vuosijuhlassa. Sai pukeutua iltapukuun, ruoka oli hyvää, ohjelma ja seremoniamestari hauskoja.. Kaikista hienointa juhlissa oli se, että ne olivat fuksin järjestämät! Ainakin vielä meillä järjestötoiminta on niin ”down to earth”, että osallistumiselle ja vastuun ottamiselle on toivon mukaan matala kynnys.

Loppuvaiheessa aloin myös ihan nauttia kokoustamisesta. Välillä kokoukset saattoivat venähtää, mutta kun parin vuoden ajan työskentelee osittain samojen tyyppien kanssa, niin kokouksetkin tuntuivat vähän kavereiden kanssa hengailemiselta. Tietysti aina käytiin aika paljon asiaa läpi, mutta sekin yhdisti, että olimme kaikki kiinnostuneita edunvalvonnasta ja opiskelijatoiminnasta.

Tänä keväänä uusi hallitus on lähtenyt aika upeasti liikkeelle. Uudet haalarimerkit on suunniteltu ja keväälle on tiedossa mm. osallistumista mielenosoitukseen, jolla halutaan ehkäistä opintotuen uudistamista opiskelijoille epäedulliseen suuntaan, yhteislähtö teatteriin, ratikkabileet, kokouksia, kahvituksia..

Aika kivaa, kun ei tarvitse itse kuitenkaan enää järjestellä niitä. Voin vain osallistua ja ottaa rennosti ja tulla ja mennä miten huvittaa :)

Aurinkoisempia ja keväisempiä päiviä!

Heidi

Muita blogipostauksia

  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Katri

Tehokkaita opiskeluvinkkejä!

Pääsykokeiden luku-urakkaan valmistautuminen on alkanut. Lisäksi moni saattaa kaivata opiskeluvinkkejä myös ihan perusopiskeluarkeen. Tässä postauksessa jaan 5 tehokasta...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Katri

Opiskelijavaihdossa Islannissa

Vietin kevätlukukauden vaihto-oppilaana Pohjois-Islannissa, Akureyrin kaupungissa (20 000 asukasta). Lähdin kuuden kuukauden Erasmus-vaihtoon kotiyliopistostani Turun yliopistosta Akureyrin yliopistoon...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Anni

Mikä ihmeen kandi?

Viime kevään suurin opintosaavutukseni oli kandidaatin tutkielman kirjoittaminen. Ajattelinkin tässä postauksessa kertoa siitä, mikä kanditutkielma on ja kuinka se omalla...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Hilla

Miksi valmennuskurssille?

Tarvitaanko yliopistoon pääsemiseksi valmennuskurssia? Tätä kysymystä moni hakija varmasti pyörittelee ennen valmistautumista pääsykokeisiin. Vastaus pähkinänkuoressa...

Lue lisää
  • Kasvatustiede ja opettajankoulutus
  • Anni

My week

Heippa! Olen nyt siirtynyt harjoittelussani yläkouluosuuteen. Ajattelin, että viime kertaisen My day:n lisäksi olisi kiva kuvata laajemmin harjoittelun koostumista ja kuinka muut opintojutut...

Lue lisää