• Arkkitehtikoulutus
  • Maisa

Tervetuloa seuraamaan postaussarjaa arkkitehtiopiskelijan elosta Göteborgissa! Vietän tämän syksyn vaihto-opintojen parissa Chalmersin teknillisessä yliopistossa ja aikomuksenani on ensisijaisesti jakaa tänne blogiin kokemuksia ja ajatuksia vaihdosta, mutta kirjoitukset saattavat lipsahtaa arkkitehtuurin ja elämän tarkasteluun laajemmassakin skaalassa. Tässä postauksessa kerron mahdollisimman ytimekkäästi itsestäni ja taustastani.

Olen Maisa, 25-vuotias haaveilija, tutkailija ja parin vuoden kuluttua myös toivottavasti valmis arkkitehti. Asun Espoon Tapiolassa, mutta olen alun perin kotoisin pieneltä paikkakunnalta Etelä-Savosta. Viihdyn moitteetta yksin sekä yhdessä, niin maaseudun rauhassa kuin kaupungin vilinässäkin. Sydäntäni erityisen lähellä olevia asioita ovat muiden muassa lukeminen, filmikuvaus, tanssi, metsässä samoilu koiran kanssa sekä kiireettömät aamut kahvikupin äärellä. Ja kahvi ylipäätään.

Opintojeni ohella olen muutaman vuoden ajan työskennellyt avustavana suunnittelijana arkkitehtitoimistossa sekä tutorina Valmennuskeskuksen arkkitehtuurikursseilla. Kävin itsekin piirustus- ja suunnittelukurssin sinä keväänä, kun pääsin opiskelemaan. Se oli ehdottomasti hakuprosessini paras päätös! Kurssin suurin anti oli itsevarmuuden ajankäytön hallinnan karttuminen sekä muilta kurssilaisilta saamani tärkeä vertaistuki.

Aloitin yliopistotaipaleeni syksyllä 2014, eli opiskelen parhaillaan kuudetta vuotta. Yhden epäonnistuneen hakukerran ja lukion jälkeen vietetyn virkistävän välivuoden jälkeen sain unelmieni opiskelupaikan Aalto-yliopistosta. Valintatulosten lukeminen tuona tuikitavallisena heinäkuun aamuna lukeutuu yhä elämäni ikimuistoisimpiin hetkiin. Toivon sydämestäni, että kaikki tällä hetkellä pääsykokeita vielä jännittävät hakukokelaat pääsevät jonain päivänä kokemaan saman!

Tämä riittäköön näin alkuun. Seuraavassa postauksessa pureudun tarkemmin vaihto-opiskeluun ja siihen, miten oikein päädyin Göteborgiin. Vi hörs!

Maisa

Olen 25-vuotias kuudennen vuoden arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistosta. Opiskelun ohella työskentelen avustavana suunnittelijana helsinkiläisessä arkkitehtitoimistossa sekä tutorina Valmennuskeskuksen kursseilla. 

Innostavan ja inspiroivan mutta ajoittain myös hyvin hektisen koulu- ja työarjen vastapainoksi vietän vapaa-aikaani mieluiten lukien, tanssien, ulkoillen, valokuvaten ja rakkaiden ihmisten seurasta nauttien. Toisinaan viihdyn myös ihan vain itsekseni omien ajatuksieni ja luovien projektieni parissa.

Syksyn 2019 ajan pääsette seuraamaan arkeani ja puolen vuoden vaihto-opintojani Göteborgissa!

Muita blogipostauksia

  • Arkkitehtikoulutus
  • Laura

Kooste syyslukukaudelta

Syyslukukausi hujahti ohi nopeammin kuin olisin voinut kuvitella, ja päädyin tarkastelemaan kameran rullaan tallentuneita projekteja, luonnoksia ja kurssitöitä. Kaikenlaista sitä...

Lue lisää
  • Arkkitehtikoulutus
  • Laura

Kokemuksia pääsykoekeväältä

Tervetuloa uuden blogipostauksen pariin! Tänään kirjoitan omista kokemuksistani keväältä 2018, jolloin hain opiskelemaan arkkitehtuuria.  Osallistuin seitsemän...

Lue lisää
  • Arkkitehtikoulutus
  • Laura

Tervehdys arkkitehtiopiskelijan arjesta!

Tervetuloa seuraamaan arkkitehtiopiskelijan arkea Aalto-yliopistossa! Olen Laura, 22-vuotias toisen vuoden arkkitehtiopiskelija Espoosta. Kirjoittelen postauksia arkkitehtuurin pääsykokeista...

Lue lisää
  • Arkkitehtikoulutus
  • Maisa

Hälsningar från Göteborg!

Tervetuloa seuraamaan postaussarjaa arkkitehtiopiskelijan elosta Göteborgissa! Vietän tämän syksyn vaihto-opintojen parissa Chalmersin teknillisessä yliopistossa ja aikomuksenani...

Lue lisää