Ovatko tekniikan pääsykokeet edessä? Lue seuraava blogipostaus, jotta tiedät, miten koitokseen kannattaa valmistautua napataksesi itsellesi haaveilemasi opiskelupaikka. 

1. Kertaa lukion lyhyen matematiikan ja fysiikan kurssien asiat

Ammattikorkeakoulujen tekniikan ja liikenteen alan valintakokeisiin kannattaa valmistautua kertaamalla esimerkiksi lyhyen matematiikan asioita sekä fysiikan kurssien asioita kuten perussuureyhtälöitä ja niiden laskentaa.

2.Tutustu edellisvuosien valintakokeisiin 

Tutustumalla edellisvuosien valintakokeisiin saat käsityksen, minkä tyyppisiä kysymyksiä kokeessa voi tulla eteen ja tämän pohjalta voit arvioida, mitä asioita juuri sinun pitäisi kerrata. Vanhoja valintakokeita vastauksineen löydät mm. Koearkistosta.

3.Tee runsaasti koetehtävien tyyppisiä tehtäviä saadaksesi laskurutiini

Koetehtävien tyyppisiä tehtäviä tehdessäsi varmistat laskurutiinin, joka edesauttaa menestystäsi.

4. Harkitse osallistumista aikuislukion kursseille 

Mikäli itsenäinen opiskelu ei tunnu mieluisalta ajatukselta, on myös mahdollista osallistua vaikkapa aikuislukion kursseille. Tutustu myös lukio-opiskelumahdollisuuteen netin välityksellä Nettilukiossa.

5. Osallistu valmennuskurssille

Valmennuskurssien tarjoajista ainakin Valmennuskeskus järjestää valmennusta tekniikan ja liikenteen alan valintakokeeseen Helsingissä. Lisäksi Valmennuskeskuksella on tarjolla myös itseopiskelumateriaalia valmistautumisen tueksi. 

Toivottavasti yllä olevat neuvot tarjosivat sinulle ideoita ja lisämotivaatiota valintakokeeseen valmistautumiseen. Tsemppiä tulevaan hakuun!