AMK sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneudenhoitoala  •  14.12.2020

Hyppää mukaan sosionomiopiskelijan arkeen! Osa 2

Moikka! Toivottavasti teidän kaikkien joulukuu on sujunut mukavasti. Aatto ja joululoma alkaa olla kohta täällä. Oletteko jo ehtineet ostaa lahjat kaikille? Toivottavasti pysytte kaikki turvassa ja terveinä joulun aikana. Itse ainakin olen jo suurimman osan lahjoista ostanut ja saanut isoimmat joulukiireet hoidettua. Nyt on siis aika rentoutua.

Tänään haluaisinkin puhua opiskeluarjen toisesta puolesta, nimittäin vapaa-ajan osuudesta. Kuten varmasti moni tietää, opiskeluelämä ei ole pelkästään kirjojen parissa pänttäämistä. Opiskeluelämä sisältää ainakin opiskelun alussa paljon erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia, joita erilaiset tahot järjestävät.

Oman opiskelun alussa meillä oli paljon erilaisia tapahtumia. Jo heti ensimmäisten koulupäivien jälkeen ja niiden aikanakin oli erilaisia ryhmäytymisleikkejä ja yhdessä oleskelua koulun tiloissa. Leikimme siis perinteisiä nimileikkejä ja muita hauskoja leikkejä koko ryhmämme kanssa.

Tämän lisäksi meillä oli kouluajan ulkopuolella tuutorien kanssa erilaisia tapahtumia. He järjestivät muun muassa tapahtumia, joissa oli erilaisia pisteitä, joissa jokaisessa oli oma tehtävänsä. Osassa piti esimerkiksi laulaa ja toisissa näytellä. Nämä kaikki koulun ulkopuolella tapahtuvat tapahtumat ovat kaikille vapaaehtoisia, eikä niihin tarvitse siis osallistua.

Ryhmämme tuutorit järjestivät erilaista toimintaa koulun alussa ja näihin tilaisuuksiin sai osallistua kuka vain halusi. Joinain kertoina olimme esimerkiksi lähipuistossa viettämässä yhdessä aikaa.

Näiden kaikkien epävirallisten tapahtumien lisäksi meillä oli varjofuksiaiset. Niissä kierrettiin omassa ryhmässä eri pisteitä läpi, jotka piti yhdessä suorittaa. Ne sisälsivät esimerkiksi pallojen heittelyä tai tanssimista. Meidän ryhmässämme on useampi opiskelija, joten kaikki eivät tietenkään pystyneet osallistumaan kaikkeen yhtä paljon kuin toiset. Hauskaa meillä kaikilla tietenkin oli! Lopuksi varjofuksiaisissa palkittiin ryhmä, joka sai eniten pisteitä.

Koronaviruksen takia ei ole voitu pitää perinteisiä fuskiaisia, joka on harmittanut monia. Kuitenkin pitää olla vastuullinen ja toimia rajoitusten mukaisesti. Olemme onneksi päässeet viettämään ennen rajoituksia yhteisiä iltoja oman ryhmän kanssa aina jonkun opiskelijan kotona.

Lisäksi on muita isoja opiskelijatapahtumia kuten risteilyitä, mutta koronan takia nämäkin kaikki on nyt peruttu. Ehkä sitten kun joskus koronakin helpottaa, näille tapahtumille pääsee mukaan!

Kaikissa näissä opiskelijatapahtumissa on tietenkin vakivarusteena opiskelijahaalarit. Niitä ei ole pakko hankkia, mutta ainakin mielestäni ne ovat helppo asuvalinta jokaiseen tapahtumaan. Haalareillehan on omat sääntönsä, miten niitä esimerkiksi pitää pestä ja mihin merkkejä laitetaan. Näitä sääntöjä on esimerkiksi se, ettei haalareita koskaan pestä. Tahroja saa kostealla rätillä ottaa pois, mutta pestä niitä ei saa. Toinen on se, että merkkejä ei saa liimata, tai teipata. Ne pitää ommella itse käsin. Lisäksi myös esimerkiksi tutormerkki laitetaan omalle paikallensa haalarissa. Haalareita ei myöskään ainakaan minun alallani pidetä koskaan, paitsi vappuna, kokonaan päällä. Haalari sidotaan vyötärölle niin, että koulun logo näkyy selkeästi selässä. Haalaria saa myös itse tuunata. Voit hankkia omia merkkejä ja esimerkiksi vaihtaa lahkeesi kumppanisi kanssa. Haalariin saa myös ostaa esimerkiksi skumppalasin, shottilasin tai muita kivoja lisävälineitä, mistä itse tykkää.

Opiskelijaelämä on varsinkin alkuun vauhdikasta. Opiskelun ja opiskelijaelämän tuoma vapaa-ajanvietto on hankala tasapainottaa. Kivaa joulua vielä kaikille ja hyvää uutta vuotta!

Milja N.

Milja N

Moikka! Oon ensimmäisen vuoden sosionomiopiskelija Laureassa. Ajatuksena mulla on suuntautua lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Tykkään paljon viettää aikaa ystävien parissa ja tehdä erilaisia käsitöitä.