• Uutinen

Keväällä 2020 psykologian valintakoe järjestetään 20.5.2020 klo 9.00-12.00. Kokeessa valintakoevaatimuksena oleva ennakkomateriaali julkaistaan 22.4.2020 klo 12.00 psykologian yhteisvalinnan verkkosivuilla.

Pääsykokeessa sinulta edellytetään

  • ennakkomateriaalin ja kokeessa jaettavan aineiston ymmärtämistä ja soveltamiskykyä,
  • tieteellisen ajattelutavan ja tilastollisten menetelmien ymmärtämistä,
  • aineistojen tulkintaa sekä
  • päättely- ja oivalluskykyä.

Keväällä 2020 psykologian opiskelijavalinta muuttuu siten, että 60 % uusista opiskelijoista valitaan yo-todistuksen perusteella ja 40 % valintakokeen perusteella.

Huomaa, että todistusvalinnassa huomioidaan ainoastaan ensikertalaiset hakijat. Eli mikäli sinulla on jo aiempi korkeakoulututkinto tai olet ottanut opiskelupaikan korkeakoulusta vastaan, voit saada opiskelupaikan vain tekemällä pääsykokeen.

Pääsykokeeseen kannattaa valmistautua myös sen vuoksi, että todistusvalinnan tiedot eivät välttämättä ehdi valmistua ennen pääsykoepäivää. Pääsykokeella voit lisäksi tavoitella ylemmäksi asettamaasi opiskelupaikkaa, johon sinua ei todistusvalinnassa hyväksytty.

Valmennuskurssiemme avulla varmistat onnistumisesi pääsykokeessa!

Valintakoeinfovideollamme psykologian kurssipäällikkö Mia Göcer kertoo tarkemmin muun muassa todistusvalinnasta, valintakokeesta, opiskelupaikoista ja edeltävien vuosien kokeista. Katso ja poimi talteen Mian valmistautumisvinkit!