• Uutinen

Ensimmäiset kevään 2019 lääketieteen valintakoevideot on nyt julkaistu.

Valintakoevideoilla koe käydään läpi tehtävä kerrallaan. Videot auttavat hahmottamaan kokeiden vaativuuden. Pätevien opettajiemme avulla ymmärrät nekin tehtävät, jotka valintakokeessa eivät välttämättä sujuneet ihan odotetusti.

Nyt katsottavanasi ovat lääketieteen kevään 2019 valintakokeesta kemian ja biologian tehtävien ratkaisuvideot. Loppujen tehtävien videot julkaistaan kotisivuillamme lähiaikoina. Pysy kuulolla ja seuraa sivujamme!

Kemia

Martti Uusitalo käy läpi lääketieteen valintakokeen kemian tehtävät. Hän on opettanut Valmennuskeskuksella kemiaa vuodesta 2010 alkaen.

Uusitalo kokee, että tämän kevään valintakoe oli kemian tehtävien osalta haastava: "Tehtävätyypeistä iso osa oli joko suoraan lukion ulkopuolelta, soveltavia tehtäviä tai sitten lukioaiheista sen tyylisiä tehtäviä, mitä ei juuri lukiokirjoissa tule vastaan."

 
Biologia
 
Valmennuskeskuksen opettaja Pasi Salmela käy läpi videolla kevään 2019 valintakokeen biologian tehtävät. Salmelan osaaminen painottuu erityisesti ekologiaan, ympäristöasioihin ja evoluutioon.
 
Näitä aiheita lähelle osuivat kevään lääketieteen valintakokeessa tehtävät 1c ja 3, joiden ratkaisut Salmela tässä videolla selittää auki. 
 
 
Kevään 2020 lääketieteen valintakokeessa menestyt Suomen suosituimpien valmennuskurssien avulla. Hyödynnä ennakkovaraajan edut ja ilmoittaudu kurssille jo nyt!