Valmennuskeskuksen opettajat ovat opetusalan ammattilaisia. Laadukas opetus on kaikkien kurssiemme ydin. Opettajamme ovat ansioituneita oman alansa asiantuntijoita. Valmennuskeskuksen opettajat valitaan haastattelujen ja koeluentojen perusteella opettajankoulutusohjelmaan, jonka suorittaminen on edellytys opetustehtäviin pääsemiselle. Kokeneet, useita vuosia ja kymmeniä kursseja valmentaneet opettajamme ovat tärkeä apu niin uusien opettajien koulutuksessa kuin kurssien kehittämisessäkin.

Veera Rosama
”Matematiikan opiskelu on vaativaa, mutta samalla hauskaa!” ”Kovan työn tekeminen ei tarvitse olla tylsää, vaan työtä voi paiskia kieli poskella!” Tässä muutamia juttuja, jotka tulevat varmasti luennoillani tutuiksi. Samalla kun tunneilla...

”Matematiikan opiskelu on vaativaa, mutta samalla hauskaa!”

”Kovan työn tekeminen ei tarvitse olla tylsää, vaan työtä voi paiskia kieli poskella!”

Tässä muutamia juttuja, jotka tulevat varmasti luennoillani tutuiksi. Samalla kun tunneilla opiskellaan ja sisäistetään vaativia asioita, pidetään siellä myös hauskaa ja nauretaan paljon.

Olen valmistunut Helsingin Yliopistosta matemaattisten aineiden opettajaksi. Työt Valmennuskeskuksella aloitin jo kesken opintojen, syksyllä 2010, ja siitä lähtien olen toiminut pääasiallisesti matematiikan opettajana useilla eri kursseilla. Valmennuskurssiopettaminen vai tempaisi mukaansa. Kursseilla opettaminen on antoisaa ja jokainen kurssi on myös mahdollisuus minulle kehittää itseäni opettajana. En ikinä tee koko kurssia täysin samalla tavalla kuin viimeksi. Aina löytyy jotain parannettavaa.

Kursseillani ensimmäinen tavoitteeni on aina positiivisen ja rennon ilmapiirin luominen. Oma asenne sekä huonot puujalkavitsit yleensä auttavat asiaa. Tämän jälkeen kurssiopetus sujuu vuosien kokemuksella. Matematiikan opetuksessa painotan useita osa-alueita. Pääsykokeen kannalta yksi tärkeimmistä asioista on omata vahva laskurutiini. Tunneillani lasketaan paljon ja asioita monesti käydään läpi laskuesimerkkien kautta. Teoria aukeaa monille aivan uudella tavalla, kun asioita pohtii erilaisten haastavien tehtävien parissa. Asioiden ymmärtämisen ja laskurutiinin lisäksi painotan opetuksessa myös oikean vastaustekniikan löytämistä. Vastauksen laatiminen oikein voi tuoda pyrkijälle juuri ne ratkaisevat pisteet, mikä saa hänet sen valintarajan yli.

Omaan itse kilpaurheilutaustan ja sitä kautta olen oppinut tekemään paljon töitä menestymisen eteen. Tätä yritän painottaa myös kurssilaisillenikin. Matematiikassa ei aina ole oikotietä onneen, vaan tulos saavutetaan töitä tekemällä. Opettajana vaadin kurssilaisiltani paljon mutta koen tämän olevan vastavuoroista. Haluan tarjota kurssilaisilleni mahdollisimman paljon tehtäviä mahdollisimman laajalta alueelta ja erilaisilta vaatimustasoilta.

Kurssilaisten kommentteja Veeran opetuksesta:

  • "Opettaja oli motivoiva ja kasvatti motivaatiota."
  • "Opettaja selitti asiat monipuolisesti, selitti monta kertaa, jos ei heti ymmärtänyt."
  • "Opetus oli erittäin hyvin 'jäsennetty. Asiat eistettiin hyvässä järjestyksessä ja opettaja selvästi panosti opetukseen."
  • "Opettaja kävi asiat hyvin läpi esimerkkien kautta."
  • "Sain aina apua kysymyksiini ja opettaja kierteli varmistamassa, että onko asia selvä."
  • "Hyvät lisätehtävät ja pistarit."
Lue lisääPiilota tiedot
Pirjo Haikonen
Pirjo Haikonen
Pirjo on koulutukseltaan matemaattisten aineiden opettaja. Pirjo on opettanut lääketieteen valmennuskursseilla vuodesta 2001 lähtien ja väliin on mahtunut myös psykologian tilastotieteen valmennuskurssi.  Pirjo perustaa opetuksensa ammatti...

Pirjo on koulutukseltaan matemaattisten aineiden opettaja. Pirjo on opettanut lääketieteen valmennuskursseilla vuodesta 2001 lähtien ja väliin on mahtunut myös psykologian tilastotieteen valmennuskurssi. 

Pirjo perustaa opetuksensa ammattitaitoon ja kokemukseen, joita kumpaakin on vuosien aikana kertynyt kymmenien kurssien pitämisestä. "Opettaessani pyrin kiinnittämään oppilaiden huomion asioiden ymmärtämiseen ja vastaustekniikkaan. Unohtaa ei myöskään sovi pikku yksityiskohtia, joista ne ratkaisevat rajan ylittävät pisteet saattavat valintakokeessa tulla. Tavoitteena on saada oppilaat omaksumaan asiat perusteellisella opettamisella ja rautalankamalleilla. Kannustan tehtävien tekoon kotona sekä annan palautetta oppimisesta ja osaamisesta mm. kurssikerroilla pitämieni pistareiden avulla. Positiivisella asenteellani, iloisella luonteellani ja pirteällä opetustyylilläni huolehdin motivaation ylläpitämisestä."

Pirjo ohjeistaa kaikkia pyrkijöitä olemaan aikaisin liikkeellä. "Aloita ajoissa, hanki hyvä peruspohja ja tehtävärutiini. Kun harjoittelet laskutehtäviä, tee tehtävät huolellisesti alusta loppuun eksakteilla merkinnöillä. Varaa kalenteriisi aikaa lukemiselle ja laskemiselle kurssin lisäksi. Joskus lukeminen saattaa tuntua tylsältä, pidä silloin reilusti taukoa ja tee jotain aivan muuta. Motivaatiota vahvistaaksesi, mieti mitä haluat tehdä ammatiksesi ja millaista sitten on, kun olet saavuttanut tavoitteesi eli saanut opiskelupaikan."

Lue lisääPiilota tiedot
Anne-Mari Kleemola
Anne-Mari Kleemola
Anne-Mari Kleemola on turkulainen englannin ja ranskan kielten opettaja. Hän valmistui Turun yliopistosta vuonna 2008 ja on siitä lähtien toiminut kieltenopettajana Turun, Porin ja Espoon kouluyhteisöissä. Hän on pääsääntöisesti opettanut e...

Anne-Mari Kleemola on turkulainen englannin ja ranskan kielten opettaja. Hän valmistui Turun yliopistosta vuonna 2008 ja on siitä lähtien toiminut kieltenopettajana Turun, Porin ja Espoon kouluyhteisöissä. Hän on pääsääntöisesti opettanut englantia lukiossa. Anne-Mari on kiinnostunut myös käännöstyöstä ja laatinut musiikkiaiheisia käännöksiä alan ammattilaisille.

Valmennuskeskuksessa Anne-Mari on opettanut vuodesta 2011, ja hän vastaa englannin etäaineiden kommentoinnista ja korjauksesta. 

Lue lisääPiilota tiedot
Nabil Mokhtari
Nabil Mokhtari
Nabil on valmistunut Helsingin yliopistosta pääaineenaan ranskalainen filologia ja sivuaineinaan englantilainen filologia ja kiinan kieli. Hän on toiminut opettajana mm. Järvenpään lukiossa, Helsingin normaalilyseossa ja Helsingin ranskalai...

Nabil on valmistunut Helsingin yliopistosta pääaineenaan ranskalainen filologia ja sivuaineinaan englantilainen filologia ja kiinan kieli. Hän on toiminut opettajana mm. Järvenpään lukiossa, Helsingin normaalilyseossa ja Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa. Englannin abikurssin hän on vetänyt Valmennuskeskuksella ensimmäisen kerran syksyllä 2012.

Lue lisääPiilota tiedot
Pasi Salmela
Pasi Salmela on biologian ja maantieteen opettaja. ”Olen opiskellut Helsingin yliopistossa biologiaa, maantiedettä, kasvatustiedettä sekä ympäristökasvatusta. Lisäksi minulla on Jyväskylän yliopistosta hankittu opinto-ohjaajan pätevyys. Pää...

Pasi Salmela on biologian ja maantieteen opettaja. ”Olen opiskellut Helsingin yliopistossa biologiaa, maantiedettä, kasvatustiedettä sekä ympäristökasvatusta. Lisäksi minulla on Jyväskylän yliopistosta hankittu opinto-ohjaajan pätevyys. Päätyökseni toimin lukion biologian ja maantieteen lehtorina.”

”Olen opettanut vuodesta 2002 erilaisissa opetusalan tehtävissä, nykyisessä pestissäni olen ollut vuodesta 2003 alkaen. Valmennuskursseilla olen opettanut seitsemän vuoden ajan. Nautin valmennuskurssilla opettamisesta: Opiskelijat ovat erittäin motivoituneita ja innostuneita, mitä en päivätyössä aina pääse kokemaan. Opetustyylini on melko perinteistä luennoimista. Pyrin pitämään opiskelijat valppaina visaisilla kysymyksillä ja tilanteeseen sopivalla (tai sopimattomalla) huumorilla.”

Lue lisääPiilota tiedot
Pekka Kurki
Pekka on matemaattisten aineiden opettaja ja opettaa kyseisiä aineita lukiossa päätyökseen. Valmennuskursseilla Pekka on opettanut vuodesta 1997 lähtien eli myös Pekka kuuluu 10 kerhoomme (opetusta yli 10 vuotta). Pekka opettaa lääketieteen...

Pekka on matemaattisten aineiden opettaja ja opettaa kyseisiä aineita lukiossa päätyökseen. Valmennuskursseilla Pekka on opettanut vuodesta 1997 lähtien eli myös Pekka kuuluu 10 kerhoomme (opetusta yli 10 vuotta). Pekka opettaa lääketieteen ja di-osastojen kursseilla fysiikkaa. "Opettaminen valmennuskursseilla on työläämpää kuin lukiossa, koska oppilaiden lähtötasot ovat järjettömän erilaisia. Toisaalta juuri sen takia valmennuskurssiopettaminen on myös vähän mielenkiintoisempaa."

"Fysiikan osaaminen perustuu ilmiöiden ymmärtämiseen ja oikeiden approksimaatioiden tekemiseen - ei ulkomuistiin tai laskutaitoon, jotka tosin helpottavat elämää fysiikan tunnilla ja muuallakin. Oppilas, joka haluaa osata ja ymmärtää, oppii ajan mittaan välttämättä oleellisen - ja niitä, joita osaaminen ja/tai ymmärtäminen ei innosta, on ihan turha siihen erikseen motivoida. Pyrkijöiden kannattaa muistaa, että harjoitella voi niin paljon kuin sielu sietää, koska ylikunnosta ei ole vaaraa. Täytyy kuitenkin muistaa, että kaksi koetta edeltävää vuorokautta otetaan ihan chillaillen."

Pääsykokeet saavat Pekalta seuraavan arvion: "Di-osastojen koe on suht' täydellinen. Lääkiksen koe aina yllättää liian helpoilla ja/tai liian vaikeilla tehtävillä, mutta ainakin se testaa hyvin tulevan lääkärin paineensietokyvyn."

Lue lisääPiilota tiedot
Martti Uusitalo
Martti Uusitalo on filosofian maisteri. "Pääaineeni on kemia ja erikoistumisalani ympäristökemia. Lisäksi opiskelin laajan sivuainevalikoiman, johon kuuluvat mm. ympäristötieteet, biokemia, matematiikka ja fysiikka. Tätä laaja-alaisuutta pä...

Martti Uusitalo on filosofian maisteri. "Pääaineeni on kemia ja erikoistumisalani ympäristökemia. Lisäksi opiskelin laajan sivuainevalikoiman, johon kuuluvat mm. ympäristötieteet, biokemia, matematiikka ja fysiikka. Tätä laaja-alaisuutta pääsen hyödyntämään opetuksessa. Mielestäni opettajan tärkein ominaisuus on asiantuntevuus ja tiedon välittäminen oppilaille."

Martti on opettanut kemiaa Valmennuskeskuksen kursseilla vuodesta 2010 alkaen ja on erittäin pidetty opettaja. "Opetuksessa pyrin olemaan järjestelmällinen ja perusteellinen. Tärkeintä on muodostaa sangen hajanaisesta lukiokemiasta järkevä kokonaisuus. Oppilaiden mielenkiintoa pyrin pitämään yllä hyvän opetuksen lisäksi tuomalla esiin aiheeseen liittyviä käytännön esimerkkejä ja lääketieteen sovelluksia aina kun mahdollista. Lisäksi kiero porilainen huumori auttaa asiaa!"

Lue lisääPiilota tiedot